Autosalon 2017: de verrassingen van het paleis 5

Jeep stelt het volledige aanbod tentoon met tal van speciale reeksen. Bij Fiat wordt het een weerzien met alle leden van de Tipo-familie (Sedan, Hatchback en Station Wagon) die het gezelschap krijgen van de 500X en de Panda, model 2017. Met een lengte van 4,57 meter is de Fiat Tipo met vier deuren een opvallende verschijning binnen zijn segment. Deze status heeft de Tipo onder meer te danken aan zijn koffervolume van 550 liter. De 20 centimeter kortere versie met kofferklep moet met 440 liter niet veel onderdoen. Bent u eerder op zoek naar een meid voor alle werk, dan komt u ongetwijfeld uit bij de Tipo SW, een mini-verhuiswagen met een nuttige laadlengte van 1,80 meter.

Ondanks de facelift van de MiTo en de Giuletta en de afwezigheid van de Stelvio SUV, richt Alfa Romeo de schijnwerpers op de Giulia (onder meer met de Veloce-versie, niet bepaald geschikt voor de fleetmarkt). Het is opvallend dat Alfa Romeo met de Giulia teruggrijpt naar de achterwielaandrijving. De Giulia heeft naast zijn aantrekkelijk design, nog veel meer ijzers in het vuur. Jammer genoeg is de kleinste motor een 2.2 dieselmotor. Alfa Romeo heeft echter alles uit de kast gehaald om een Super Eco in het aanbod op te nemen. De 180 pk wordt gecompenseerd door een uitstoot van 99 g!

We steken de gang over om kennis te maken met de nieuwe Scénic, de Grand Scénic en de Koleos van Renault. Qua looks is er een duidelijke link tussen de SUV uit het D-segment en de Renault Talisman. Met een wielbasis van 2.710 mm en een totale lengte van 4.670 mm, behoort de Koleos tot één van de grootste in zijn segment. Qua krachtbron hebben de klanten de keuze uit twee benzine- en twee dieselmotoren van 130 tot 175 pk. Deze motoren worden gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen of aan de X-Tronic automatische transmissie.

Even verderop stelt Dacia de restyling van haar 4 vaste waarden voor: de nieuwe modellen van de Sandero, de Sandero Stepway, de Logan en de Logan MCV. Het nieuwe wordt men name gesymboliseerd door een gemoderniseerd design, een nieuw interieur, een nieuwe indeling en vernieuwde uitrustingen.

Iets hoger op de ladder vinden we Mercedes-Benz met de E-Klasse break die dankzij de dalende daklijn meer dynamiek uitstraalt dan zijn voorganger. Dit gaat ten koste van de kofferinhoud die aan volume heeft ingeboet (130 liter). Met 1.850 liter en neergeklapte zetel, blijft hij echter een toonaangevende rol spelen! Dankzij de extra rij zetels kunnen er (indien nodig) 7 personen meereizen.

Bij de smart doet het Electric Drive-principe zijn intrede op het volledige gamma (fortwo, forfour en fortwo cabrio).