200 CNG-wagens voor Proximus

Aardgas wordt almaar populairder als aandrijfvorm. Zo gaf de FOD Mobiliteit al aan dat er evenveel CNG-auto’s als volledige elektrische wagens geleased worden. Ook telecombedrijf Proximus springt nu op de CNG-trein.

Het bedrijf integreert immers 200 SEAT’s Ibiza TGI in haar vloot. De medewerkers komen die zelf in ontvangst nemen bij SEAT Import. Daarbij krijgen ze tips & tricks voor een optimaal gebruik van die wagen en nemen ze deel aan een demo CNG-tanken.

“Ook al is het tankproces makkelijker en even snel als ze gewend waren met hun dieselwagens, het geeft de gebruiker het nodige vertrouwen”, verklaart Maarten Van Houdenhove, PR-manager van DATS 24, de brandstoffenleverancier van Colruyt Group.

Ecologisch voordeel

Van Houdenhove wil ook het ecologisch karakter van CNG-wagens nog eens in de kijker zetten. “Qua ecoscore staat de CNG-wagen op plaats 3, na de volledige elektrische wagen en de waterstofwagens, maar dus voor de plug-in en gewone hybride en de wagens op traditionele brandstoffen. Dat komt omdat ze 16% tot 30% minder CO2 uitstoten en bijna 80% minder fijnstof. Ze zijn ook opmerkelijk stiller.”

Ook bij Seat zien ze de interesse in CNG-wagens toenemen. Fleet manager Brigitte Goossens: “Het is effectief zo dat CNG-wagens op vlak van TCO een sterke remonte maken op alle andere types aandrijving. De meerprijs ten aanzien van diesel- en benzinevoertuigen is zeer gering. En qua verbruikskost zijn ze werkelijk straf: een Arona of Ibiza TGI heelt een verbruikskost van 3,5€ per 100 km, een Seat Leon TGI zo’n 4€. Vandaar dat steeds meer bedrijven, zoals nu ook Proximus, CNG-wagens opnemen in hun bedrijfswagenpark.”

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Jennes 3200 Aarschot
Michael Mazuin Charleroi Est 6200 Ch
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending