2016: een goed jaar voor Arval (Belgium)

De organische groei van de leasevloot van Arval wereldwijd klimt in 2016 naar 8,4% en overtreft daarmee de vooropgestelde gemiddelde groei van 6% zoals vastgelegd in het plan. Dat is zowel te danken aan de gestage groei in de historische vestigingen van Arval (Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië), waar de leasevloot globaal met 7% stijgt, als aan de tweecijferige groei in verschillende landen als Oostenrijk (+15%), Brazilië (+14%), Hongarije (+10%), Luxemburg (+13%), Polen (+15%) en de Tsjechische Republiek (+19%).

In 2016 leidde Arval ook met succes het programma voor de integratie van de activiteiten van GE Fleet Services in Europa, dat eind 2015 werd overgenomen. Dat programma omvat ruim 160 000 voertuigen in 12 landen en wordt met succes voortgezet. In totaal zijn meer dan 900 medewerkers in de onderneming aan de slag gegaan. Met hun enthousiasme en talent dragen zij bij aan de ontwikkeling van Arval en haar eerste operationele en commerciële succesverhalen.

De sterke samenwerking met de banknetten van de groep BNP Paribas, de uitbreiding van de activiteiten van het International Business Office voor grote internationale klanten en SME Solutions voor zelfstandige klanten en kleine ondernemingen waren belangrijke groeihefbomen in 2016.

Arval, dat de kaap van 1 miljoen voertuigen op wereldvlak gerond heeft, is vandaag aanwezig in 28 landen, dankzij de overname van de activiteiten van Relsa in Brazilië en haar partnership met diezelfde groep in Peru en Chili.

En in België?

In 2016 bevestigde Arval haar leadership in België: de leasevloot steeg met 8,14% tot 52 552 voertuigen. Die groei wordt door alle klantensegmenten van Arval gedragen.

De resultaten van Arval Belgium in 2016 vallen te verklaren door een betere ondersteuning van de klanten dankzij kwaliteitsvolle diensten, investeringen in de ontwikkeling van nieuwe producten en de unieke aanpak van Arval met Account Teams die al hun aandacht richten op de klanten en bestuurders.

Ook de vloot van Arval Mid-Term Rental is sterk gegroeid. De klanten van Arval waarderen de flexibiliteit van die oplossing waarmee ze de mobiliteit van hun medewerkers met een contract van bepaalde duur of in proeftijd, uitzendkrachten, expats enz. kunnen beheren.

“Wij willen de referentie in de sector blijven en onze klanten begeleiden in een wereld in verandering”, zegt Alain Yvon, algemeen directeur van Arval Belgium.

Doelen voor 2017: private lease en car sharing

Arval hoopt deze groei te kunnen voortzetten in 2017. “We zullen succes boeken door de digitale en communicatietechnologieën optimaal te benutten en zo nieuwe kansen te grijpen, zoals leasing aan particulieren, car sharing en innoverende vlootbeheeroplossingen, rekening houdend met de evolutie van onze sector”, besluit Philippe Bismut, CEO van Arval.

Tags: Auto Fleet