3 goede redenen om de bedrijfswageninrichting te leasen

Leasing van bedrijfswagens raakte de voorbije jaren breed ingeburgerd in de professionele wereld. Maar wist u dat ook de inrichting van bedrijfsvoertuigen geleased kan worden? Wat zijn de voordelen daarvan?

1. Een vaste kost per maand

De bedrijfswageninrichting op maat van uw specifieke vereisten is ook verkrijgbaar in leasing. Meer zelfs, het is een onderdeel dat mee kan opgenomen worden in de leasingovereenkomst van het bedrijfsvoertuig zelf. Wie kiest voor deze optie betaalt maandelijks slechts enkele tientallen euro’s meer.

Een indicatief voorbeeld om een idee te geven van het bedrag: een inrichting ter waarde van 2500 euro, zou neerkomen op circa 52 euro per maand en dit gedurende een looptijd van 4 jaar. Uiteraard zal dit bedrag in de realiteit afwijken in functie van individuele contractbepalingen. Een vaste kost per maand, zonder eenmalige grote investeringskost … een voordeel dat kan tellen!

Bovendien kan u op beide oren slapen, want uiteraard blijft ook bij een inrichting in leasing de garantie van de fabrikant van kracht én bent u 100% verzekerd bij diefstal of ongeval.

2. Overbouwen van de inrichting

We horen het u  – terecht –  vragen: allemaal goed en wel, maar wat als de leasing is afgelopen? Dan kan de inrichting worden overgebouwd naar uw nieuwe voertuig. Een professionele ombouwer als Sortimo bijvoorbeeld die werkt met een modulair systeem, kan de inrichting eenvoudig aanpassen aan het volgende voertuig, ook als u op dat moment kiest voor een totaal ander model.

En geen nood, de overgeplaatste bedrijfswageninrichting zal er in de volgende bestelwagen nog altijd als nieuw uitzien. Een lange levensduur door het gebruik van kwaliteitsmaterialen zorgt ervoor dat de inrichting meerdere leasingwagens overleeft.

3. Hogere restwaarde

Het gebruik van zo’n kwaliteitsmaterialen  – pvc, aluminium, staal en composiet –  levert inderdaad lichte en tegelijk stevige inrichtingen op. Erkende ombouwers gebruiken bij het vastzetten de originele bevestigingspunten van de bestelwagen.

Doordat de volledige uitrusting met andere woorden wordt bevestigd aan verstevigingsbalken, de zijwandbekleding en de vloerplaat, is doorboring van de carrosserie absoluut niet nodig. Het resultaat? Geen nefaste roestwerking en geen beschadiging van het koetswerk.

Niet alleen leidt dit tot een gegarandeerd langere levensduur, het heeft tevens een positieve invloed op de restwaarde van uw bedrijfsvoertuig.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!