3 keer goed nieuws in tijden van corona

1. Solidariteit voor de zorgsector

De berichten op de sociale media bloeien op. Hoewel de dealers allemaal hun deuren hebben gesloten, zijn ze echter solidair met de gezondheidszorg. Velen van hen hebben een hotline opgezet om professionals in deze cruciale sector op dit moment te helpen.

De (para)autofederaties willen nog een stap verder gaan.

Andere bedrijven, actief in autodelen of autoreparatie, zijn ook solidair met de zorgsector.

2. Parkeerboetes in Brussel worden opgeschort

De Brusselse overheid heeft besloten de controle op de betaling van de parkeerplaatsen in de Belgische hoofdstad op te schorten.

“Vanaf nu kunt u uw auto overal in de 19 Brusselse gemeenten parkeren zonder een parkeerticket te betalen”, verklaarde Pierre Vassart, woordvoerder van het agentschap Parking Brussels aan de RTBF.

Deze opschorting is op woensdag 18 maart in werking getreden en geldt alleen tijdens de coronaviruscrisis. Boetes die vóór die datum zijn opgelegd, moeten wel nog worden betaald.

Let echter wel op: ‘Parkeer uw voertuig overal’ betekent niet dat de regels van het verkeersreglement komen te vervallen. Als u uw voertuig voor een garagedeur of op een andere verboden plaats parkeert, zal de politie u een boete blijven opleggen. En als het nodig is, zullen ze het voertuig laten wegtakelen.

3. Dalende brandstofprijzen

De brandstofprijzen zijn sinds eind februari gestaag gedaald. De dieselprijzen verlaagden op donderdag 19 maart met nog eens met 4,7 cent. Bij sommige pompen is de prijs van benzine teruggevallen tot onder de euro.

De olieprijs is historisch gezien laag. De reden hiervoor is dat de vraag veel lager is vanwege de COVID-19-crisis. Daarenboven zijn Saoedi-Arabië en Rusland in conflict over de productie ervan.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!