62% had graag een aanpassing van het VAA en de CO2-bijdrage gezien tijdens de lockdown

Gisteren leerden we dat de lockdown heeft bijgedragen tot een vermindering van het aantal kilometers per week van 87%. Dit was het eerste deel van een mini-onderzoek dat vorige week op onze site werd georganiseerd. Vandaag serveren we u deel twee!

Zoals u weet, blijven in deze periode van lockdown (of u nu telewerkt, tijdelijk werkloos bent om economische redenen of ziek bent) belastingen zoals het VAA en de CO2-bijdrage (of solidariteitsbijdrage) van kracht.

We wilden weten wat uw reactie was op deze situatie. Vandaar de vraag in onze mini-enquête: vindt u dat de overheid de betaling van het VAA of de CO2-bijdrage had moeten schrappen of aanpassen?

38% van u denkt dat het zinvol is om deze belastingen te blijven betalen zoals voor de lockdown. Merk wel op dat meer dan twee derde van de mensen die voor dit antwoord heeft gekozen, hun aantal kilometers niet (of nauwelijks) heeft verminderd tijdens de opsluiting. Ze zijn dus waarschijnlijk op dezelfde manier blijven werken als voor de lockdown.

Iets meer dan één op de vier respondenten (27% om precies te zijn) is van mening dat deze belastingen tijdens de lockdown moeten worden afgeschaft. Van deze 27% zegt 72% dezer dagen geen kilometers meer te rijden met de bedrijfswagen.

Dan rest ons nog 35% van de deelnemers die graag een reductie van het VAA en de CO2-bijdrage hadden gezien.

Morgen ziet u de relatie ten opzichte van telewerk die deze periode van lockdown heeft gecreëerd. Het derde en laatste deel van ons onderzoek!

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!