9 Volkswagen ID.3’s voor politie Hasselt

Ook bij de politiekorpsen in ons land sijpelt de elektrificatie door. Van Tesla’s tot Nissan LEAF’s en Renault ZOE’s, de keuze bij de arm der wet is vrij divers te noemen. In Limburg rijden politiemedewerkers sinds deze week rond met Volkswagen ID.3’s, een primeur in ons land.

Het gaat meer bepaald om de versie met 58 kWh batterij, goed voor een actieradius van zowat 420 km. De wagens zullen vooral ingezet worden door de verschillende wijkagenten van Hasselt en Lummen, je moet dus nog geen wilde achtervolgingen verwachten van deze VW’s.

‘Als politiezone hebben wij een maatschappelijke voorbeeldfunctie’, zegt burgemeester en voorzitter van het politiecollege Steven Vandeput (N-VA). ‘De aankoop van deze elektrische wagens is de eerste stap in de vergroening van het wagenpark van onze politiezone.’ Er worden bij de politiebureaus ook meteen laadpalen geplaatst.

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Jennes 3190 Boortmeerbeek
Vergotte 8790 Waregem
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending