ACG neemt Novabil over

Foto: vlnr Mike Byttebier, Tom De Bruyckere en Mathias Goos.

ACG en Novabil hebben een akkoord bereikt over de overname van 100% van de aandelen van Novabil door ACG. Deze overname dient wel nog goedgekeurd te worden door de Belgische Mededingingsautoriteiten. Verwacht wordt dat de closing in maart 2020 kan plaatsvinden.

ACG bestaat uit drie Volvo personenwagens concessies in Gent, Deinze en Evergem. Daarnaast is de groep Maserati-dealer in Gent en Brussel.

Novabil bestaat uit vier Volvo concessies in Kortrijk, Waregem, Moeskroen en Doornik. Novabil verkocht 950 nieuwe Volvo’s in 2019. ACG neemt naast de Volvo concessies eveneens het vastgoed over. De belangrijkste as van de groep wordt dus de E17 tussen Gent en Kortrijk. Novabil realiseerde in 2019 een omzet van 44 miljoen EUR met 45 medewerkers.

ACG eigenaar en gedelegeerd bestuurder, Tom De Bruyckere, zal de nieuwe groep leiden. Mathias Goos, zelf Kortrijkzaan en de huidige algemeen directeur van ACG Maserati, wordt commercieel directeur van de 7 Volvo concessies. Mike Byttebier, huidig gedelegeerd bestuurder en hoofdaandeelhouder van Novabil, blijft aan boord als algemeen directeur van Novabil Kortrijk en als adviseur voor de groep.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!