Activiteit autosector daalt met 80%

De Corona crisis treft de autosector zwaar. Uit de gegevens van Car-Pass blijkt dat de activiteit in de werkplaatsen met 80% gedaald is.

Garages, carrosseriebedrijven, bandencentrales, enz. zijn bij wet verplicht zijn om de tellerstand van de voertuigen (personenwagens en bestelwagens) aan de vzw Car-Pass te melden op de dag zelf waarop ze de werken uitvoeren. De gegevens die Car-Pass ontvangt zijn dus een betrouwbare barometer van de activiteit in de sector. De werkplaatsen van de ondernemingen uit de autosector mogen sinds vorige week alleen nog dringende herstellingen uitvoeren. Dat vertaalt zich uiteraard in de cijfers van Car-Pass.

Michel Peelman, gedelegeerd bestuurder Car-Pass: “Wanneer we de ontvangen kilometerstanden gedurende de eerste 4 dagen van deze week (23 -26 maart), vergelijken met dezelfde periode 2 weken geleden (9-12 maart), dan luidt de conclusie dat de activiteit in de sector met 80% gedaald is. 2 weken geleden waren er nog gemiddeld 34.713 interventies per dag, deze week slechts 7.032. Het aantal actieve ondernemingen daalde met 67%. Het is duidelijk dat ook de autosector zwaar getroffen is door de Corona-crisis.”

Bron: Car-Pass
#Auto #Fleet Dealers #Services

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending