Ahlers Belgium kiest voor andere aanpak mobiliteit en zet in op hybride voertuigen

Ahlers Belgium, een logistieke dienstverlener die onder meer in de haven van Antwerpen is gevestigd, heeft beslist om zijn CO2-uitstoot met 20% te verminderen in de loop van de komende vijf jaar.

Om dit ambitieus plan uit te voeren, kijkt de onderneming onder meer richting bedrijfswagenpark. Eefje Morren coördineert het project: “We hebben beslist om onze bedrijfswagens op diesel in te wisselen voor hybride wagens.” De vervanging van de voertuigen in kwestie zal twee jaar in beslag nemen.

De eerste hybride wagen heeft ondertussen zijn intrede gemaakt in het wagenpark. Het betreft een Toyota Prius.

E-bikes, shuttle-service en carpoolen

Het overschakelen naar schone voertuigen is slechts een klein onderdeel van de nieuwe aanpak van het bedrijf. Binnenkort zal elke werknemer van Ahlers Belgium de mogelijkheid krijgen om een e-bike van het bedrijf te huren.

Ahlers is bovendien bezig met de ontwikkeling van een shuttle-dienst vanuit de dichtstbij gelegen tramhalte. Het bedrijf werkt hiervoor samen met andere bedrijven in de buurt.

In januari van dit jaar lanceerde Ahlers bovendien een carpoolplatform (autodelen). Deze optie werd opgericht door en voor de werknemers. “Tijdens de eerste twee weken maakte al meer dan 40% van de werknemers gebruik van deze applicatie.” Het volstaat om via de app het privé-adres in te geven. Vanaf dan verloopt alles automatisch: de app gaat zelf op zoek naar de meest optimale carpool-oplossing. Het personeel kiest vervolgens de optie die hen het beste uitkomt om tenslotte contact op te nemen met de persoon waarmee ze willen/kunnen meerijden.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!