Alcomotive benoemt nieuw management aan de top bij MG en SsangYong

Jan Vanhaver

Alcomotive heeft twee nieuwe managers aangeduid aan de top van respectievelijk MG en SsangYong. Johan Vanden Bergh startte op 16 augustus als nieuwe General Manager SsangYong Motors Middle Europe. Jan Vanhaver wordt op 1 september aanstaande de nieuwe Country Manager van MG Belux. Beiden zullen rapporteren aan de COO van Alcomotive, Olivier Sermeus.

Anderhalf jaar geleden heeft Alcomotive MG aan zijn portfolio toegevoegd. Vandaag is er een solide basis met een degelijk netwerk en mooie verkoopresultaten om verder te bouwen aan de toekomst van het merk. Met de nakende lancering van enkele belangrijke nieuwe modellen (zoals de nieuwe Marvel R) en de verdere elektrificatie van de markt, heeft MG de nodige ambitie.

Jan Vanhaver zal als nieuwe MG Country Manager die groei op de Belgische en Luxemburgse markt gaan begeleiden. Jan Vanhaver was tot 2016 al actief binnen de Alcomotive-groep waarna hij een commercieel parcours is gaan afleggen bij de bandenfabrikant Goodyear/Dunlop. Met die bijkomende ervaring is Jan nu heel enthousiast om opnieuw aan boord te komen en de eindverantwoordelijkheid op te nemen van MG.

SsangYong: belangrijkste Europese partner van nieuwe overnemer

Johan Vanden Bergh

Als exclusief invoerder van SsangYong in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland en Zwitserland, is Alcomotive de belangrijkste partner van SsangYong Motor Company in Europa. Dat zal ook voor de nieuwe overnemer, die wellicht binnenkort bekend gemaakt wordt, het geval zijn. Johan Vanden Bergh komt nu aan boord als nieuwe General Manager met eindverantwoordelijkheid over alle landen waar SsangYong door Alcomotive verdeeld wordt.

Johan Vanden Bergh is geen onbekende in het automotive milieu en deed een pak ervaring op bij andere merken. Met zijn uitgebreide bagage is hij volgens Alcomotive de juiste man om SsangYong verder uit te bouwen. Als eerste opdracht zal hij alvast de belangrijke lancering voorbereiden van het eerste volledig elektrische model van SsangYong dat later dit jaar wordt voorgesteld.

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending