ALD Automotive België geeft stuur door aan Klaudija Casar Torkar

Klaudija Casar Torkar (46) neemt de leiding over bij ALD Automotive België. Zij was voorheen actief als CEO bij achtereenvolgens ALD Automotive Bulgarije en Hongarije en neemt nu in België de fakkel over van Miel Horsten. Hij is sinds 1 juni aan de slag als Group Regional Director bij ALD Automotive International en vertrouwt vanaf 1 september de leiding bij ALD Automotive België aan Klaudija Casar Torkar toe.

ALD Automotive kiest met Klaudija Casar Torkar voor een sterke persoonlijkheid die als CEO de lijnen zal uitzetten bij de Belgische tak van het leasebedrijf. Zij heeft de nodige ervaring vanuit haar vorige rollen als CEO bij ALD Automotive Bulgarije en Hongarije.

Klaudija Casar Torkar brengt heel wat expertise met zich mee, maar doordat ze zich de voorbije jaren het DNA van het bedrijf al eigen maakte, zal ze ALD Automotive België op de ingeslagen weg blijven leiden. Daarvoor kan ze ook terugvallen op het managementsteam dat het bedrijf door en door kent en de laatste jaren naar nieuwe hoogtes voerde. Zij zijn vertrouwd met de bedrijfscultuur én -politiek die ALD Automotive België typeert en zullen op die manier de nieuwe CEO vlug op kruissnelheid kunnen brengen. CFO Eric Bertel zal Klaudija Casar Torkar de nodige ruggesteun bieden als Deputy CEO. Christopher Cols zal als COO nauw met haar samenwerken.

“Blijven uitbouwen”

“ALD Automotive is al een gevestigde waarde”, zegt kersvers CEO Klaudija Casar Torkar. “We leven in een constant veranderende wereld, en mobiliteit is daar een belangrijk aspect van. ALD Automotive heeft haar strategie daar al een aantal jaren geleden aan aangepast, en we ondersteunen deze verandering in elk advies en in onze visie op de toekomst van mobiliteit. Deze uitdagingen wil ik blijven aangaan om ALD Automotive België verder te ontwikkelen.”

Focus op flexibele mobiliteit

Een van de factoren waar Casar Torkar verder op zal inzetten, is de transitie naar het elektrisch rijden. Door het coronavirus is telewerken plots veel toegankelijker en mainstream geworden. Straks gaan er ongetwijfeld meer mensen hun job vaker van thuis uit beoefenen. Als het woon-werkverkeer daalt, worden elektrische wagens alleen maar interessanter voor bedrijven en hun werknemers.

Ook het fietsen zit in de lift sinds de lockdown en dat brengt ongetwijfeld ook een boost voor de bedrijfsfiets – al dan niet elektrisch – met zich mee. Daarnaast is private lease één van de sterkst groeiende paradepaardjes waar ALD Automotive dankzij een sterke samenwerking met partnermerken een flink deel van de Belgische markt in handen heeft. Klaudija Casar Torkar zal focussen op de algemene flexibiliteit die de hedendaagse mobiliteit vereist. Met de komst van haar nieuwe CEO staat ALD Automotive alvast sterk in haar schoenen voor de toekomst.

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending