ALD Automotive en Forest Fwd planten 1.850 bomen in Brusselse rand

ALD Automotive plant het eerste bedrijfsbos van dit plantseizoen. Zo’n 2.000 bomen krijgen een bestemming aan het Woluwedal in Zaventem. Het zijn de medewerkers van ALD Automotive en bewoners uit de omgeving die de bomen aanplanten. Met dit bedrijfsbos breidt de groene gordel verder uit met 1,1 hectare bos in Zaventem. ALD Automotive doet dit in samenwerking met Forest Fwd, dat de aanplanting in goede banen leidt.

De medewerkers van ALD Automotive staken massaal de spades in de grond. Samen met klanten, familie en vrienden legden ze in het Woluwedal in Zaventem hun bedrijfsbos aan, dat meteen zal leiden tot een hogere biodiversiteit. Om de gronden zo goed mogelijk voor te bereiden, zaaide ALD Automotive de voorbije lente een bloemenweide in op het perceel.

Het bedrijfsbos dat ALD Automotive aanplant, is in totaal 1,1 hectare groot. Dat is vergelijkbaar met de oppervlakte van bijna twee voetbalvelden. Daarnaast optimaliseert ALD een deel van de natuur dat al aanwezig is. Het bedrijf zal zo gedurende vijf jaar bijdragen tot het beheer en verdere ecologische optimalisatie van ruim 2,2 ha.

Verantwoorde werkgever en partner

De aanplanting van het bedrijfsbos kadert voor ALD Automotive in een groter CSR-verhaal, waarvoor hun werknemers in totaal 25.000 euro inzamelden.

Klaudija Časar Torkar, CEO van ALD Automotive, kijkt alvast met trots naar de aanplantactie: “De ambitie van ALD Automotive om een verantwoorde werkgever en partner te zijn, is groot. We willen daarbij het goede voorbeeld geven en vooruitkijken naar een duurzame toekomst. De aanplanting van dit bos is een project voor de lange termijn. We kijken dan ook vooruit naar een toekomst waar we blijven werken aan de meest innovatieve en duurzame oplossingen voor onze werknemers, partners en klanten.” 

1 miljoen bomen in Vlaams-Brabant 

Het bos sluit aan bij het bredere plan van o.a. de gemeente Zaventem, de Vlaamse Milieu Maatschappij, het Regionaal Landschap Brabantse Kouters, Agentschap Natuur en Bos, de Vlaams-Brabantse Bosgroep en Pro-Natura om toegankelijk groen te realiseren in de Vlaamse rand rond Brussel, en om 1 miljoen extra bomen te planten in de provincie Vlaams-Brabant. 

Ingrid Holemans, burgemeester van Zaventem, en schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Dewandeleer blikken met ambitie vooruit: “Zaventem zet volop in op meer toegankelijke natuur, voor de inwoners én voor een betere leefomgeving.” Bart Nevens, gedeputeerde voor leefmilieu van de provincie Vlaams-Brabant, vult aan: “Deze realisatie vormt een meerwaarde voor de biodiversiteit in de streek en haar inwoners.” 

En ook Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir is fier: “De Vlaamse overheid wil 4.000 hectare extra bos in Vlaanderen planten tegen 2024. De nood aan toegankelijke natuur is groot, zeker hier in de Vlaamse Rand. Deze natuurlijke toevluchtsoorden voor jong en oud zorgen voor extra gezonde lucht en verkoeling bij warm weer. Daarom gaven we met Natuur en Bos van de Vlaamse overheid (ANB) 153.000 euro aan het Groene Rand-project Woluwedal.” 

Forest Fwd helpt de realisatie waarmaken, dat als organisatie bedrijven bijstaat wanneer ze een maatschappelijke impact willen creëren. Ze doen dit door middel van natuur- en bosprojecten en zijn werkzaam over heel België. Ook zij zijn enthousiast met deze aanplanting.
Frank Missoul en Dajo Hermans, co-founders van Forest Fwd: “Dit soort realisatie toont aan dat je grootste zaken kan doen als het bedrijfsleven en overheden de handen in elkaar slaan. Dit project zal sowieso een meerwaarde bieden. Niet in het minst, omdat we ook inspelen op de verandering van het klimaat door slimme boomsoorten te kiezen.” 

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending