ALD Automotive en Gumption in de bres voor Bring a Smile

dsc_0779-w800-h600Vanochtend stond er een heel speciale levering op de agenda. ALD Automotive en Gumption, een bedrijvengroep uit Kontich die zich inzet voor de ondersteuning van start-ups, sloegen de handen in elkaar om de non-profit organisatie Bring a Smile een duwtje in de rug te geven.

Deze organisatie, die opgericht werd door Kim van Oncen en Sophie Van den Bergh, zet zich in voor zieke kinderen in ziekenhuizen, opvangcentra en weeshuizen. “Vijf jaar geleden startte dit avontuur met een wild idee en ondertussen hebben we zelfs twee extra vrouwen onder onze vleugels genomen om ons bij te staan. Maar dan nog is het vaak een hele organisatie en heen-en-weer gerij om bijvoorbeeld speelgoed te leveren”, vertelt oprichtster Kim van Oncen.

Net daarom bedacht Gumption samen met ALD Automotive een plan om deze dames te voorzien van een betere mobiliteit. Ze kregen een bestelwagen – een Citroën Berlingo – waarvan ze het laadvolume zeker zullen kunnen gebruiken. Voor de dames was dit cadeau een complete verrassing. “Dit is pure waanzin”, klinkt het vol ongeloof bij mede-oprichtster Sophie Van den Bergh. “Enkele dagen geleden nog zat ik met de handen in het haar. We hadden ons magazijn opgeruimd waardoor bleek dat we nog een hoop speelgoed konden weggeven. Ik wist alleen niet hoe ik dat weer logistiek geregeld ging krijgen. Dat probleem is nu van de baan!”

Voor ALD Automotive is het niet de eerste keer dat het goede doelen steunt. Via het nevenproject ‘ALD gives back’ organiseert de leasemaatschappij vaak zulke initiatieven.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto