ALD Automotive gaat een samenwerking aan met twee grote multinationals voor het leasen van bedrijfsfietsen

ALD companybike (1)-web

Het personeel van de Belgische filialen van Ernst & Young en Atlas Copco kan sinds kort fietsen leasen. Beide ondernemingen klopten daarvoor aan bij ALD Automotive, dat met de ALD companybike een formule op maat van bedrijven heeft ontworpen.

ALD Automotive biedt met deze formule  de mogelijkheid aan ondernemingen om een financiële leasingovereenkomst aan te gaan voor bedrijfsfietsen, waarin ook diensten vervat zitten zoals pechverhelping, verzekering en (optioneel) onderhoud.  Dit geldt voor alle merken en modellen van fietsen. De ALD companybike is afzonderlijk of in combinatie met een auto verkrijgbaar in het kader van een bestaand of een nieuw operationeel leasingcontract.

Anderzijds werken steeds meer ondernemingen met het nieuwe concept van een ‘cafetariaplan’.  Dit plan biedt medewerkers de mogelijkheid om zelf hun loonpakket samen te stellen.

Werknemers krijgen hiermee een ruime keuze tussen verschillende verloningselementen – en dit binnen de limieten van een budget dat door de werkgever ter beschikking wordt gesteld en conform de voorwaarden die door de wetgeving wordt toegelaten (een soort ‘à la carte’-oplossing, net zoals in een cafetaria). In België krijgen werknemers traditiegetrouw de keuze uit een bedrijfswagen, een verzekering, een gsm of een smartphone.

Bij Ernst & Young en bij Atlas Copco kan het pakket nu dus ook de financiële leasing van een fiets bevatten. Wanneer een personeelslid opteert voor het leasen van een fiets, kan hij of zij zelf het type fiets kiezen dat men wil gebruiken. Na afloop van het leasecontract is er de mogelijkheid om de fiets over te nemen.

In de verschillende filialen worden intussen roadshows georganiseerd, waarbij deze nieuwe optie en de voordelen die ermee gepaard gaan aan de medewerkers worden voorgesteld. Het idee blijkt zeer goed aan te slaan bij het personeel. Zo is Ernst & Young van plan om tot 200 fietsen aan te schaffen.

ALD Automotive bleek een uitstekende partner“, verklaart Peter Nobels, Executive Director People Advisory Services bij Ernest & Young, naar aanleiding van de samenwerking. “Op basis van hun uitgebreide ervaring met het leasen van fietsen hebben ze ons uitstekend advies verleend over meerdere praktische vragen en anticipeerden ze op zaken waar wij niet eens aan hadden gedacht. Maar het grootste verschil ten opzichte van de concurrentie is naar onze mening het feit dat ALD Automotive zich bijzonder flexibel weet op te stellen op het vlak van de benadering en de te volgen procedures. ALD Automotive was voor ons omwille van de betrouwbaarheid, de ervaring en de flexibiliteit van het bedrijf duidelijk de beste keuze voor de leasing van fietsen.