ALD Automotive | LeasePlan lanceert B2B-carsharing

ALD Automotive | LeasePlan lanceert B2B-carsharing in België. Dat doen ze in samenwerking met mobiliteitsspeler Moovee. Daarmee beantwoordt de Europese marktleider in leasing aan de nood die bedrijven hebben aan een betaalbaar, flexibel en groen mobiliteitsaanbod voor hun werknemers. Het aantal particuliere bestuurders dat gebruik maakt van carsharing kende de afgelopen jaren al een sterke groei. Eind 2022 stond de teller op 121.394 autodelers, wat een stijging van maar liefst 40% betekent ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit het Impactrapport van Autodelen.net. ALD Automotive | LeasePlan wil dit model nu ook naar de B2B-markt brengen.

Auto’s staan 95% van de tijd stil. Een auto delen is een duurzame manier om het gebruik van een wagen te optimaliseren. Met het concept, dat de afgelopen jaren een sterke groei kent, wil ALD Automotive | LeasePlan groene auto’s en bestelwagens in een B2B-omgeving deelbaar maken. Het leasebedrijf biedt de klanten van ALD met een groene leasewagen een eenvoudige plug-and-play oplossing aan. Daarmee kunnen de uitgeruste wagens door al de werknemers in het bedrijf gedeeld worden.

Het concept heeft zowel voordelen voor de werkgever als voor zijn werknemers. Het is een innovatieve oplossing waarbij groene wagens gebruikt kunnen worden door alle werknemers. Hierdoor wordt het gebruik en de kost van de wagen(s) geoptimaliseerd en de voetafdruk van zowel privé als professionele verplaatsingen verminderd. Het is dus een win-winsituatie. In het kader van de verduurzaming van de mobiliteit in België, is deze dienst enkel van toepassing op hybridewagens, plug-ins, elektrische wagens en waterstof. Om deze dienst te lanceren, werkt ALD Automotive | LeasePlan samen met Moovee, een partner die gespecialiseerd is in deelmobiliteit, zowel in een B2C- als B2B-omgeving.

De bestuurder boekt na registratie via de app een privé of professionele trip. De Moovee-app fungeert als digitale sleutel tijdens de reservatieperiode. De vlootbeheerder volgt het gebruik van de carsharingwagens op via zijn platform. Het privégebruik via de app worden gefactureerd aan de bestuurders en de betaling via ALD Move gebeuren, de mobiliteitsapplicatie van ALD Automotive | LeasePlan, als onderdeel van hun multimodale mobiliteitsstrategie.

De betaling is ook gemakkelijk te integreren in ALD Move, de mobiliteitsapp van ALD Automotive | LeasePlan. “Schone, verantwoorde, efficiënte maar ook gecentraliseerde, gedeelde mobiliteit staat centraal bij Moovee. De missie van ALD Automotive ⏐ LeasePlan sluit dus naadloos aan bij ons missie. Het was voor ons dan ook vanzelfsprekend dat we hen bijstaan in dit nieuwe hoofdstuk in hun CSR- en duurzaamheidsverhaal”, aldus Sébastien Berthelot, CEO en oprichter van Moovee Mobility.

“We merken dat vooral jonge werknemers op zoek zijn naar alternatieven voor het traditionele privébezit van een wagen. De combinatie van carsharing en de zorgeloosheid van onze operationele leasecontracten werkt”, zegt Johan Portier, Country Managing Director bij ALD Automotive⏐LeasePlan. “Bij ALD Automotive ⏐ LeasePlan streven we voortdurend naar innovatie en duurzaamheid, en ook bij onze klanten zien we deze vraag alsmaar vaker terugkomen. Met deze nieuwe dienst kunnen we onszelf positioneren als innovatieve mobiliteitspartner die experimenteert met sociaaleconomische trends, en kunnen we tegelijkertijd ons FSL-aanbod verbreden.”
#Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview