ALD Automotive scoort ook op de werkvloer

ALD werkgeverHet Instituut Great Place to Work® maakt officieel de 10 beste Belgische bedrijven bekend die zich ‘Best Workplaces’ mogen noemen .. en één van hen is ALD Automotive, dat op de achtste plaats staat.

Great Place to Work®, dat in de Verenigde Staten werd opgericht, is intussen in 45 landen aanwezig. In België werkt het instituut sinds 2003 samen met de Vlerick Business School. Samen met die partner kiest Great Place to Work® ieder jaar de 10 beste Belgische bedrijven waar het “goed werken” is. De titels van ‘Best Workplaces’ worden uitgereikt na een anonieme audit bij alle werknemers van de kandidaat-onderneming. De gegevens die op die manier worden verzameld, worden vervolgens geanalyseerd door de specialisten van het Instituut op basis van het wereldwijd genormaliseerde Great Place to Work®-model.

 Sinds een drietal jaren investeert ALD Automotive veel energie in het welzijn van haar medewerkers omdat ze de belangrijkste assets zijn van de onderneming en de ambassadeurs naar de klanten en de markt toe. Het is dus belangrijk om de juiste mensen aan te trekken en hen een omgeving aan te bieden die motiverend is en hen een springplank geeft om samen met het bedrijf te groeien. “We opereren vandaag in een uiterst competitieve marktomgeving”, verklaart Miel Horsten, General Manager van ALD Automotive, “en in een sector die voor grote uitdagingen staat en de volgende jaren zeer vele innovaties en nieuwe trends zal kennen. Het is dus uiterst belangrijk om over een zeer gemotiveerde en getalenteerde workforce te beschikken.”

“Wat ALD Automotive van andere bedrijven onderscheidt, verklaarde HR Manager Séverine Vercauteren, is het enthousiasme en de betrokkenheid van alle medewerkers. Het plezier in het werk is een van de drijfkrachten van onze groei. Wij besteden heel veel aandacht aan onze bedrijfscultuur en onze communicatie – niet alleen intern, maar ook ten opzichte van onze externe partners. Die positieve benadering leidt hier onder meer tot een verbod om iets te verbieden. Wij evolueren in de richting van een organisatie waar geen regels hoeven te worden opgesteld.

“Hier wordt hard gewerkt en gaat men erg diep… maar dat gebeurt altijd met de glimlach”, vertelt Severine Vercauteren verder naar aanleiding van het nieuws. “Onze leidraad – ‘The Extra Mile’ – is “net dat ietsje meer” dat niet alleen aan iedere werknemer, maar ook aan de onderneming zelf wordt gevraagd. In die context is iedereen, op ieder niveau, verantwoordelijk voor het scheppen van een goede werksfeer”, weet de manager.

Bovenop sleepte ALD Automotive ook de Special Award ”Giving Back” in de wacht. « Bij ALD Automotive zijn we er heilig van overtuigd dat we meer moeten doen dan enkel maar samenwerken om ons volledig te kunnen ontplooien. Net daarom hebben wij een reeks initiatieven opgezet om de gezamenlijke passie die onder alle medewerkers in België leeft, aan te wakkeren en zo de ‘krachten te bundelen’. Onze zin voor teamspirit gaf aanleiding tot de creatie van drie ‘Inspiration Teams’: ALD Sport, ALD Eco en ALD Gives Back. Deze laatste heeft als missie de ondersteuning, sponsoring en aanmoediging van goede doelen ”, legt Séverine Vercauteren uit.

 

Tags: Fleet