ALD neemt participatie in MaaS start-up Skipr

ALD kondigt aan dat het via een kapitaalverhoging een participatie van 17% heeft genomen in Skipr, de Belgische MaaS (Mobility as a Service) start-up. Dit gebeurde na een aandeelhoudersovereenkomst met de bestaande investeerders, onder wie de Belgische bank Belfius en Lab Box, de start-upstudio van autodistributeur D’Ieteren. Dit vers kapitaal zal de partijen in staat stellen om belangrijke groeikansen te benutten door consultingdiensten voor de transformatie van mobiliteit te combineren met digitale toegang tot multimodale, duurzame, flexibele en verantwoorde mobiliteitsoplossingen voor werknemers.​

De dagelijkse verplaatsingen evolueren snel met de invoering van nieuwe alternatieve mobiliteitsoplossingen, het toenemende belang van de beperking van de CO₂-uitstoot, een gunstig wettelijk en fiscaal beleid, vorderingen in schaalbare technologie, een groeiende deeleconomie en de opkomst van digitale levensstijlen die het mobiliteitsgedrag beïnvloeden. Dit schept de perfecte opportuniteit voor de ontwikkeling van nieuwe ecosystemen die bedrijven een naadloze combinatie bieden van diensten voor efficiënte mobiliteit en budgetbeheer.

Skipr levert ondernemingen in België en Frankrijk een totaaloplossing om de bedrijfsmobiliteit vlot te beheren, plannen, boeken en betalen door middel van een app, een beheerplatform en een betaalkaart. Met dit product verstrekt Skipr diensten voor het beheer van het mobiliteitsbudget aan bedrijven die op zoek zijn naar flexibele mobiliteitsoplossingen voor hun werknemers, terwijl de werknemers hun firmawagen kunnen ruilen voor een duurzaam en flexibel mobiliteitsbudget. De mobiliteitsactiviteit en de bijbehorende kosten worden gemonitord op een eigen gecentraliseerd beheerplatform.

Expansie in Europa

Dankzij deze overeenkomst wordt de expertise van Skipr een aanvulling en verrijking van ALD Move, de MaaS-oplossing van ALD Automotive die nu al MaaS-consulting aanbiedt, samen met een realtime app voor reisassistentie en toegang tot het ruime assortiment mobiliteitsoplossingen van ALD Automotive in Nederland.

Het complementaire karakter van de twee bedrijven, die dezelfde productvisie hebben in termen van functionaliteit en internationale ambities, is een sterke troef die de investeringsbeslissing heeft gemotiveerd. De geavanceerde technologische tools en de uitgebreide knowhow op het gebied van mobiliteit van ALD en Skipr helpen bedrijven met hun succesvolle transitie naar flexibelere, efficiëntere en kosteneffectievere duurzame mobiliteitsoplossingen. 

De focus zal eerst liggen op de ontwikkeling in de Franse en Belgische markten, en de verdere uitbouw van het huidige pilootproject in Nederland. Vanaf 2023 is een verdere expansie in Europa gepland, met tegen 2025 een implementatie in alle grote Europese steden.

Volwaardige corporate mobility provider

Miel Horsten, Group Regional Director bij ALD Automotive: “De investering in Skipr is zeer belangrijk voor ons. Onze rol als ALD Automotive breidt uit van een lease bedrijf naar een volwaardige corporate mobility provider. Wij wensen ons daarbij niet te beperken tot het verlenen van diensten aan mensen met een dienstwagen. Ons doel is onze klanten bij te staan bij het uitbouwen van hun visie inzake mobiliteit voor alle werknemenrs en voor hun logistiek. Samen bepalen we een mobiliteitsvisie met aandacht voor people, planet en profitability. Naast traditionele leasingproducten bieden we daarom ook een oplossing voor cafetaria-plannen zodat alle werknemenrs van onze klanten kunnen genieten van onze aankoopkracht. En we gaan ons natuurlijk ook verder specializeren inzake mobiliteitplanning en multi-mobiliteit. Skipr heeft hier voor de technologische know how. ALD Automotive was zelf reeds actief inzake multi-mobiliteit met de ALD Move app. Deze laatste is voornamelijk gericht op het veranderen van gedrag van lease rijders. Skipr voegt hierbij een network van externe partenrs en vlotte betalingsmogelijkheden. Met de investering in Skipr zullen we nu de krachten van beide programma’s gaan combineren. De initiële focus inzake roll-out ligt in de Franse en de Belgische markt.

#Fleet Management #Mobiliteit

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending