Alfa Romeo Tonale: “Connectiviteit en elektrificatie”

Alfa Romeo onthulde vandaag de gloednieuwe Tonale, het model dat “de metamorfose van het merk aankondigt.Die metaformose heeft in de eerste plaats betrekking op de connectiviteit en de aandrijving: geëlektrificeerd … maar niet full electric.

Wanneer autofabrikanten de revolutie preken, is het altijd goed om even door het marketinglingo te prikken en te kijken wat dat concreet betekent. Op het vlak van aandrijving is dat alvast geen full electric versie. Wel twee niveaus van elektrificatie, hybride en plug-in hybride: de Tonale introduceert de 160 pk VGT (Variable-Geometry Turbo) hybride motor, exclusief voor Alfa Romeo. Zijn turbocompressor met variabele geometrie, in combinatie met de Alfa Romeo TCT zeventraps transmissie met dubbele koppeling en de 48 volt, 15 kW, 55 Nm sterke “P2”-elektromotor, zorgt ervoor dat de 1,5 liter benzinemotor de wielen kan aandrijven, zelfs wanneer de verbrandingsmotor is uitgeschakeld. Alfa Romeo heeft voor deze technische oplossing gekozen om een authentieke geëlektrificeerde ervaring te bieden. De transmissie maakt starten en rijden in elektrische modus mogelijk bij lage snelheden en tijdens parkeren en cruisen. Bij de introductie is ook de 130 pk hybride versie beschikbaar, opnieuw in combinatie met de Alfa Romeo 7-traps TCT-transmissie en de 48-volt “P2” elektromotor.

Topprestaties worden gegarandeerd door de exclusieve 275 pk Q4 plug-in hybride, die een acceleratie van 0 tot 100 km/u in slechts 6,2 seconden mogelijk maakt en een actieradius in zuiver elektrische modus van maximaal 80 km in de stadscyclus (meer dan 60 km in de gecombineerde cyclus), de beste waarden in het segment. Het Q4-tractiesysteem, standaard op de plug-in hybride, zorgt voor een ongeëvenaard niveau van veiligheid en rijplezier.

Het motorengamma wordt vervolledigd door de nieuwe 1.6 liter dieselmotor met 130 pk en 320 Nm koppel, gecombineerd met de Alfa Romeo TCT automatische transmissie met 6 versnellingen en dubbele koppeling en voorwielaandrijving.

Connectiviteit en digitalisering

Alfa Romeo interpreteert het gebruik van software en connectiviteit om de ervaring van de bestuurder te optimaliseren. De Tonale is daarom uitgerust met de meest geavanceerde technologieën om een geconnecteerde en comfortabele rijervaring te garanderen, met behoud van het typische rijplezier van een Alfa Romeo. Tot de belangrijkste nieuwe kenmerken van de Alfa Romeo Tonale behoren de geïntegreerde functies van de spraakassistent Amazon Alexa.

Dankzij de Secure Delivery Service en volledige integratie met Amazon kan de klant de Tonale kiezen als plaats van levering voor zijn verwachte pakketten, de deuren ontgrendelen en de koerier de pakketten in de auto laten afleveren, alles in alle veiligheid. Hij kan ook vanuit zijn luie stoel voortdurend op de hoogte worden gehouden van de status van zijn auto, het oplaadniveau en/of de brandstofpeil opvragen, naar nuttige punten zoeken, de laatste locatie van zijn auto opzoeken, op afstand vergrendelings- en ontgrendelingsopdrachten versturen en nog veel meer. Alexa kan ook worden gebruikt om te vragen producten aan een boodschappenlijstje toe te voegen, een restaurant in de buurt te zoeken, of de verlichting of verwarming aan te passen die op zijn domoticasysteem is aangesloten, en dat alles terwijl hij zich op de weg blijft concentreren.

Standaard is de Tonale uitgerust met een volledig nieuw, geïntegreerd infotainmentsysteem. Met een aanpasbaar Android-besturingssysteem en 4G-connectiviteit met Over-the-Air (OTA) updates, biedt het ook altijd up-to-date content, functies en diensten. Het systeem heeft een 12,3″ volledig digitaal display, de 10,25″ touchscreen head-unit en een soepele en geavanceerde multitasking interface.

Wereldpremière: NFT

Als wereldprimeur presenteert de Tonale de technologie van de niet-fungibele token (NFT), een innovatie in de automobielsector. Alfa Romeo is de eerste autofabrikant die een auto koppelt aan een digitaal certificaat van NFT. De technologie is gebaseerd op het concept van een “blockchain-kaart”, een vertrouwelijk en onveranderlijk register van de belangrijkste fasen in het leven van een individueel voertuig. Met toestemming van de klant registreert de NFT de gegevens van het voertuig en stelt een certificaat op dat kan worden gebruikt als garantie dat de auto goed is onderhouden, met een positief effect op de restwaarde. Op de markt voor tweedehandsauto’s vormt de NFT-certificering een extra bron van geloofwaardigheid waarop eigenaars of dealers kunnen vertrouwen.

Een nieuwe gamma strategie

De Alfa Romeo Tonale introduceert een nieuwe gamma-strategie, die het voor de klant nog gemakkelijker maakt om te configureren. Er zijn vier uitrustingsniveaus beschikbaar, alle met duidelijk omschreven specificaties die voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende klanten. De Super trim, die toegang geeft tot de unieke Alfa Romeo ervaring. Sprint, met tal van opties met een sterke sportieve connotatie. De Ti-afwerking, die de kwaliteiten van de Tonale op het gebied van elegantie en temperament nog benadrukt. En Veloce, om de top te bereiken in termen van prestaties en sportiviteit.

De bestellingen gaan in april van start met de exclusieve lanceringseditie “EDIZIONE SPECIALE”. Officiële lancering vanaf 4 juni in Europa. Prijzen volgen later.

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Deze lijst omvat uitsluitend de klanten van FLEET Dealers. Wenst u als dealer ook in deze lijst te staan contacteer Patrick Quatennens (patrick.quatennens@effectivemedia.be / 0478 22 23 33), of Chloé Vanden Wyngaerdt (chloe.vandenwyngaerdt@effectivemedia.be / 0472 80 26 25)

Motor Village Brussels 1030 Schaarbeek
De Linde 2630 Aartselaar
Van Mossel / Bruyninx 3500 Hasselt
Van Mossel / Bruyninx 3900 Pelt
Auto Lana 4040 Herstal
Altis Group-Didi Motors 4650 CHAINEUX
Garage Marrannes 8670 Koksijde
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending