Alphabet en Eneco verenigen zich om elektrisch rijden te promoten

Mobiliteitsprovider Alphabet en laaddienstverlener Eneco eMobility werken al sinds 2014 tijd samen om elektrische mobiliteit eenvoudiger te maken. Met de lancering van de Self Service Portal zetten ze samen de stap om elektrisch rijden verder te stimuleren. De bestuurder van een elektrische leasewagen kan hier zelf via de portal op een snelle en eenvoudige manier zijn laadpunt bestellen.

Met de lancering van de Self Service Portal kan de bestuurder voor zijn bedrijfswagen in enkele clicks zijn laadpunt zelf bestellen. In 70% van de gevallen kan dit zelf zonder dat er een plaatsbezoek moet gebeuren.

“Al jaar en dag werken wij aan het vereenvoudigen van het bestellen en leveren van een laadpunt. In 2013 werden al inspanningen geleverd om het installatieproces zo eenvoudig mogelijk te maken. Nu gaan we nog een stap verder met een voor de hand liggend bestelproces. Voor ons is dit de vertaling van onze missie: e-mobility made e-asy!”, zegt Michel Davidts, eMobility manager Belux bij Eneco eMobility.

In de portal van Eneco eMobility kunnen bestuurders niet alleen hun laadpunt aanvragen, ze kunnen na installatie ook in de online omgeving zien hoeveel ze KWh ze verbruikt hebben met hun laadpunt.

Alphabet zet al jaren in op elektrische mobiliteit. Haar aanbod is opgebouwd rond 3 mogelijke drijfveren die de keuze bepalen: een groene maar kostenefficiënte keuze (Price), motivatie van de medewerkers (People) en de keuze voor het milieu (Planet).

“Het is van essentieel belang dat wij onze bestuurders de beste service bieden, ook voor elektrische bestuurders. Het gebruik van laadkabels, publieke en private laadinfrastructuur en randvoorzieningen moet zo vlot mogelijk gebeuren. De lancering van deze portal is een mooi voorbeeld van hoe wij samen met onze partners aan de weg timmeren om de elektrische mobiliteit grootschalig uit te bouwen in België”, zegt Erik Swerts, Managing Director bij Alphabet België.

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending