Alphabet en Tesla geven vloot ING Belgium een stroomstoot

ING Tesla

 

ING startte, samen met leasingpartner Alphabet, in april dit jaar met een proefproject rond elektrische voertuigen (EV). Dit programma weerspiegelt de visie van ING om sneller de overstap naar een groener wagenpark te maken. “We zijn trots op de lancering van dit EV-proefproject in nauwe samenwerking met onze mobiliteitspartner Alphabet, waarbij in de leasingkost rekening wordt gehouden met de Total Cost of Ownership (TCO), dus met inbegrip van brandstofbesparingen en belastingvoordelen”, aldus Judith Verhoeven, EV Pilot Manager ING Belgium. Bovendien zullen er drie nieuwe elektrische modellen aan het aanbod toegevoegd worden, nl. de BMW i3, de Mercedes B-klasse Electric Drive en de Tesla Model S. In 2015 zullen meer dan 20 nieuwe EV-ambassadeurs elektrisch beginnen te rijden.

111 g CO2/km

De eerste 9 EV-ambassadeurs van ING mochten de sleutel van hun elektrisch voertuig alvast in ontvangst nemen op woensdag 16 september in de Tesla-store in Antwerpen.

“We werken hard om de globale overgang naar duurzame mobiliteit te versnellen”, legt Frédéric Jacoby, Fleet Sales Manager Belux van Tesla, uit. “Dat kan echter niet op korte termijn gebeuren zonder dat grote bedrijven elektrische voertuigen in hun wagenpark opnemen.”

In augustus 2015 had het wagenpark van ING een gemiddelde uitstoot van 111 gr/km, terwijl de gemiddelde CO2-uitstoot van de wagens in België 123 gr/km bedraagt …

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!