Alphabet introduceert B2E lease, Business to Employee

Per 1 september nam Erik Swerts de fakkel over van Christel Reynaerts als Algemeen Directeur van Alphabet Belgium. In zijn maiden-interview met FLEET kwam hij al meteen met een primeur: Alphabet komt met de leasingformule B2E op de markt, Business to Employee. En nee dat is niet hetzelfde als de private lease formules die we vandaag al in de markt zien.

Bedrijf louter als tussenpartij

B2E is een product dat werd ontworpen voor de klanten van Alphabet die hen in staat stelt om aan hun werknemers aan interessante voorwaarden een full-service leasingcontract aan te bieden. Ook medewerkers met een bedrijfswagen kunnen via B2E een extra contract afsluiten voor zichzelf. De werkgever fungeert dus louter als tussenpartij maar het leasingcontract is rechtstreeks tussen de werknemer en Alphabet. Aangezien het dus niet om een bedrijfswagen gaat, moet er ook geen VAA betaald worden.

Erik Swerts: “Het nieuwe aanbod kadert in een aantal strategische bedrijfsdoelstellingen. Zo wil Alphabet blijven groeien door een nieuwe klantenbasis aan te spreken. Dat gebeurt bijvoorbeeld door innovatieve concepten uit te rollen die inspelen op nieuwe mobiliteitstrends in de samenleving.  Bijvoorbeeld, zo benaderen we bij B2E de auto als een ‘service’ eerder dan als een vorm van bezit.”

Voordelen

De voordelen voor de werknemer spreken volgens Alphabet voor zich: de luxe van een nieuwe wagen zonder zorgen, en dat aan een heel scherpe all-in-prijs. Het volledige servicepakket met reparatie, onderhoud, banden, verzekering, rechtsbijstand en zelfs een vervangwagen is inbegrepen in het aanbod. Op het einde van het contract moet de gebruiker de restwaarde niet financieren en kan er makkelijk een vervolgcontract worden afgesloten. Aangezien het meestal gaat om de vervanging van oudere wagens, worden deze dankzij B2E ingeruild voor nieuwere en zuinigere wagens.

B2E is voor bedrijven een nieuwe opportuniteit om zich als aantrekkelijke werkgever te profileren op de arbeidsmarkt. Marc Vandenbergh, Director Sales & Marketing, voegt hier nog aan toe:

“Indien de werkgever Cash4Car aanbiedt kunnen medewerkers ervoor opteren om hun bedrijfswagen in te ruilen voor een financiële vergoeding. Dankzij B2E biedt Alphabet meteen de mogelijkheid om op een alternatieve manier een wagen te blijven leasen. Er zal steeds een selectie B2E auto’s met een rijk uitrustingsniveau aan zeer aantrekkelijke voorwaarden beschikbaar zijn.”

In België is Alphabet de eerste leasingmaatschappij die dergelijke formule aanbiedt. LeasePlan biedt met Privilease wel een gelijkaardige formule aan in Frankrijk.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!