Amper 18,9 % tweedehandsverkopen tussen particulieren

Volgens een recente studie van FEDERAUTO bij 1.003 eigenaars van een occasievoertuig had amper 18,9 % van de ondervraagde personen zijn voertuig van een particulier gekocht. Het vertrouwenspercentage ten opzichte van de professionals van de sector blijkt excellent te zijn.

FEDERAUTO heeft onlangs een studie gevoerd die wijst op een toenemende verbetering van het marktaandeel dat toegekend is aan de verkopen door professionals in tweedehandse voertuigen. In 2010 verklaarde 21,5 % van de ondervraagde personen zijn occasievoertuig van een particulier gekocht te hebben en vandaag de dag bedraagt dit percentage slechts 18,9 %.

“De consument zoekt zekerheid en een garantie”, zo zegtJean-François Dinant van FEDERAUTO, “en daar bovenop komen andere troeven die gelinkt zijn aan de aankoop bij een professional zoals het gebruik van een standaardbestelbon, de toepassing van een wettelijke garantie van minimum 12 maanden, het voorrijden bij de technische keuring, de raadpleging van de Car-Pass voor de aankoop van het voertuig en een Verzoeningscommissie in geval van geschillen”.

De inspanningen en initiatieven van FEDERAUTO om het professionalisme van de sector van de verkoop van occasievoertuigen te consolideren werpen hun vruchten af en dragen er duidelijk toe bij dat consumenten in alle vertrouwen een aankoop kunnen doen. Deze zekerheid is niet even evident voor aankopen bij particulieren.

Alles weten over de garantie? www.zichtopuwautogarantie.be

Zonder verrassingen een voertuig kopen? www.erkendverkoper.be

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto