Arval Active Link: telematica aan 3€/maand!

Sinds meer dan twee jaar trekt telematica de aandacht van Arval. “Hiermee zullen we het vlootbeheer kunnen optimaliseren. Dit is niet alleen voordelig op het vlak van de TCO, maar het is ook een extra bonus voor het milieu”, bevestigde commercieel directeur van de groep Arval, de Belg Bart Beckers. “Deze tool zal het eveneens mogelijk maken om de bestuurders rechtstreeks te betrekken en op hun rijgedrag te kunnen inspelen. In Italië, waar sinds 2013 een pilootproject loopt, werden maar liefst 14.000 van de totale vloot van 135.000 wagens uitgerust met een black box.”

vehicle_telematics

Arval Active Link

Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Nederland en Tsjechië zijn gestart met Arval Active Link aan de erg competitieve prijs van 3€/maand voor de basismodule. Als we ons niet vergissen, kan daar kan geen enkele andere leverancier aan tippen. Dit systeem maakt het voor de vlootbeheerder mogelijk om een globaal zicht te krijgen op de afgelegde kilometers van zijn voertuigen, het verbruik en alle informatie die gekoppeld kan worden aan het rijgedrag van de bestuurder (onnodige versnellingen, bruusk remgedrag, etc.).

Drie opties

De Franse leasemaatschappij stelt aanvullende opties voor, die 2€/stuk/maand zullen kosten. Arval Active Journey biedt een analyse van alle trajecten zodat er een onderscheid gemaakt kan worden tussen professionele en persoonlijke verplaatsingen. Dan is er nog Active Routing die, zoals de naam reeds doet vermoeden, het voertuig in real time kan lokaliseren. Active Sharing kan dan weer dienst doen bij het beheer van de voertuigen bestemd voor autodelen, een praktijk die in de ontwikkelingsfase zit in Frankrijk.

Begin 2016 in België!

“Telematica staat begin 2016 op de planning van Arval Belgium”, bevestigt Anne-Sophie Deffense, Marketing & Communication Manager van Arval Belgium. “Het is nog wat vroeg om in te gaan op de verschillende functionaliteiten die de klant zal kunnen activeren en de overeenkomstige prijzen. Maar het zit er dik in dat we dezelfde richting zullen opgaan als in Frankrijk.”

 

 

 

 

#Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview