Arval Driving Excellence : minder ongevallen en een langer verbruik

Onder de noemer ‘Arval Driving Excellence’ biedt leasingbedrijf Arval trainingen en workshops aan gericht op een duurzame en veilige rijstijl bij bestuurders van bedrijfswagens. Die opleidingen zorgen voor een daling van het aantal ongevallen en een zuinigere rijstijl. De besparingen lopen al snel op tot een 14% lagere brandstofkost. 

Wist u dat rijden een van de meest gevaarlijke werkgerelateerde activiteiten is? Maar liefst 90% van de ongelukken onderweg zijn te wijten aan menselijk gedrag en een roekeloze rijstijl. De kosten verbonden aan dit soort werkongevallen lopen zeer hoog op. Bovendien veroorzaakt een onachtzame rijstijl ook meer energieverbruik, terwijl bedrijven hun broeikasuitstoot net proberen te beperken.

Nieuwe type opleiding

Voor het leasingbedrijf Arval is het uiterst belangrijk om zijn bestuurders van bedrijfswagens te sensibiliseren, in het belang van een soepele rijstijl die inspeelt op de verkeersomstandigheden (verkeer, aanwezigheid van verkeersdrempels, verkeerslichten,…).

Daarom biedt leasingbedrijf Arval zijn klanten ‘Arval Driving Excellence’ aan, een verzameling trainingen en workshops gericht op een duurzame en veilige rijstijl bij bestuurders van bedrijfswagens.

Deze trainingen en workshops zijn beschikbaar voor zowel thermisch aangedreven wagens als elektrisch of hybride wagens. Ze onderscheiden zich van klassieke opleidingen door hun praktische en individuele aanpak, waarbij de leerling het verschil zelf al doende ontdekt.

“Het was een fantastische ervaring om te merken dat ik die al 40 jaar met de wagen rijd, zoveel dingen op één voormiddag heb bijgeleerd. Inzichten die een enorme verbetering aan mijn rijgedrag hebben bijgebracht.”, zegt Patrick Peeters van BNP Paribas Fortis die heeft deelgenomen aan een opleiding. “En dat is trouwens gebleken uit de metingen! Er waren dus een hoop dingen waarvan ik me niet bewust was, en die nu opeens wél glashelder met elkaar verband houden.”

Daling van 10 tot 30% in het aantal ongevallen

“Met Arval Driving Excellence richten we ons expliciet op performance-factoren en op de motivatie en ingesteldheid van de bestuurder”, legt General Manager Alain Yvon uit. “We passen de nieuwste trainingstechnieken toe, waarbij deelnemer en coach samen de individuele doelstellingen bepalen. Dat leidt niet alleen tot een veiligere en meer ecologische rijstijl, maar ook tot aanzienlijk meer rijcomfort. Met als gevolg dat bestuurders het makkelijker in hun dagelijkse leven gaan toepassen.”

Arval heeft berekend dat deze duurzame gedragsverandering gemakkelijk tot een daling van 10 tot 30% in het aantal ongevallen kan leiden. De trainingen en workshops vinden plaats bij Arval in Zaventem of binnen uw bedrijf.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!