Arval gaat multimodaal

multimodal

Momenteel wordt het bestaande mobiliteitsbudget in België, los van de concrete invulling ervan, fel overschreden door onze Nederlandse buren. Bij onze Noorderburen is multimodaliteit in de werkomgeving reeds goed ingeburgerd. Dit fenomeen is ongetwijfeld één van de redenen waarom het Nederlandse filiaal van Arval het online multimodaal platform Arval Mobility Link heeft ontwikkeld.

Zoals de naam het aangeeft, integreert het alle verplaatsingsmiddelen: bedrijfswagen, fiets, taxi, openbaar vervoer, enz.

Hoe werkt het?

Verplaatsingen voor het werk worden automatisch geregistreerd op het digitaal platform zonder dat er manueel moet ingegrepen worden. Van zodra er cashbetalingen plaatsvinden voor een verplaatsing, zoals een taxirit bijvoorbeeld, zal het platform voorzien in een onmiddellijke mindering van het budget van de loontrekkende. Dankzij het platform is het mogelijk om alle kosten, die aan het gebruik van een bedrijfswagen gelinkt zijn, te controleren. Hierbij denken we aan brandstof, privégebruik en het zogenaamde ‘pay-per-use’. In de mate dat het mogelijk is om het platform te linken aan het betalingssysteem, kan het gebruikt worden als controlemiddel voor het goedkeuringsproces om de loontrekkende kosten uit te betalen of af te trekken. De tool is bovendien zeer flexibel. De administratie, de controle en de uitvoering worden aangepast in functie van het mobiliteitsbeleid van de onderneming.

Arval Mobility Link stelt bedrijven in staat om een beter zicht te krijgen op de mobiliteitskosten van hun medewerkers, waarbij de bescherming van de privacy optimaal gegarandeerd blijft.

Momenteel wordt er volop gewerkt aan de ontplooiing van Arval Mobility Link in België. Het is voorlopig nog even wachten op bijkomende info.

#Fleet Management #Mobiliteit

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending