Astara gaat Silence verdelen in België en Luxemburg

Astara, wereldleider in mobiliteit en autodistributie, heeft een strategisch partnerschap gesloten met Silence Urban Ecomobility voor de verdeling van hun elektrische scooters en micro-mobiliteitsvoertuigen in België en Luxemburg. Silence, een Spaans bedrijf dat in 2012 werd opgericht, produceert baanbrekende producten in hun segment die perfect passen in Astara’s visie op toekomstige stedelijke eco-mobiliteit. ​

Door de snel evoluerende behoeften en nieuwe visies op stedelijke mobiliteit groeien de segmenten van elektrische voertuigen en scooters, alsook slimme mobiliteitsoplossingen zoals het delen van voertuigen en abonnementsformules, aanzienlijk.

Silence producten bieden unieke en innovatieve kenmerken. Zowel de S01/S02 scooter als de S04 ‘nanocar’ delen hetzelfde verwijderbare batterijsysteem; een trolley-achtig batterijpakket met wielen en een handvat zodat het handig en veilig kan worden vervoerd. De batterij kan gemakkelijk aan een normaal stopcontact worden opgeladen zonder afhankelijk te zijn van een specifiek oplaadpunt en kan bovendien worden gebruikt als energiebron.

De 2-zits S04 heeft twee verwijderbare en verwisselbare batterijpacks, die zich onder de stoelen bevinden. De scooter daarentegen gebruikt één batterij. Het duurt gemiddeld 6 uur om één batterij op te laden aan een normaal stopcontact, en de actieradius varieert van +130 km voor de scooter tot bijna 150 km voor de S04 auto. Er worden twee versies van de auto verwacht, met een maximumsnelheid tot 45 km/u (geen rijbewijs nodig) en 85 km/u.

Daarnaast biedt de S04 unieke segmentkenmerken als airconditioning, elektrische centrale vergrendeling, elektrische spiegels, smartphonehouder, audio Bluetooth-aansluiting, een multifunctioneel stuurwiel en elektrische ramen, en een praktische bagageruimte van 247 liter.

Mobiliteitsoplossingen

Astara biedt klanten een volledig ecosysteem van digitale en mobiliteitsproducten en -diensten, gecombineerd met sterke verkoop- en service capaciteiten. Dankzij deze oplossingen kan de klant kiezen of hij een voertuig koopt, toegang heeft tot een flexibel abonnement of het voertuig gebruikt in een autodeelplatform. ​ ​

“Astara Western Europe is heel blij het merk Silence in ons portfolio voor de Belux-markt te verwelkomen. Het baanbrekende batterij-concept en de innovatieve producten van Silence passen niet alleen perfect in onze ambitieuze plannen voor mobiliteitsoplossingen, maar zullen ook een breed spectrum van mobiliteits- en wagenparkgebruikers aanspreken. Bovendien is het de eerste keer dat Astara Western Europe een elektrische oplossing op 2 wielen aanbiedt, wat nieuwe mogelijkheden creëert en ons in staat stelt nieuwe klanten te bereiken” zegt Olivier Sermeus, Managing Director van Astara West-Europa.

“We zijn er trots op dat onze partner uit België en Luxemburg een toonaangevend bedrijf als Astara Western Europe is. Wij geloven dat de producten van Silence, die al vier jaar toonaangevend zijn op de EU-markt, samen met de ervaring van Astara op het gebied van distributie het perfecte team vormen om onze doelen te bereiken. Dit jaar wordt cruciaal voor ons: met de steun van Astara lanceren we het eerste vierwielige voertuig van Silence, de S04. Ook zullen we diensten zoals ons Battery Station en Motosharing lanceren in de belangrijkste Europese steden”, voegt Carlos Sotelo, CEO van Silence Urban Ecomobility, toe.“

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine