Athlon Belgium krijgt als eerste Belgische leasemaatschappij het VN-duurzaamheidscertificaat ‘SDG pioneer’

Athlon Belgium kreeg als eerste Belgische leasemaatschappij het ‘SDG Pioneer’-certificaat van UNITAR, het United Nations Institute for Training and Research. Voor Athlon betekent dit een erkenning voor de uitgebreide duurzaamheidsinitiatieven die de afgelopen jaren werden gerealiseerd. Daarnaast is het een impuls om de vergroening van de mobiliteit verder te versnellen, door de vloot maximaal te elektrificeren en de switch naar multimodaliteit te integreren.

Het Unitar (United Nations Institute for Training and Research) beloont ondernemingen voor acties in het kader van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de VN met het ‘SDG Pioneer’ Certificaat. Vandaag kreeg Athlon Belgium dit certificaat, als eerste leasemaatschappij in België. Het certificaat werd uitgereikt door Alex Mejía, Director of UNITAR’s Division for People and Social Inclusion:

De voorbije 3 jaar werden Athlon’s duurzaamheidsacties telkens beloond met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Door daarnaast acties met positief gevolg op te zetten voor elk van de 17 SDG’s, mag Athlon Belgium zich vanaf vandaag officieel ‘SDG pioneer’ noemen. Een terechte erkenning.”

Alex Mejía, Director de l’UNITAR (Division for People and Social Inclusion).

Unieke positie als leasemaatschappij
Centraal in de duurzaamheidsaanpak van Athlon staat de vergroening van de mobiliteit. Daarnaast hebben ook andere acties zoals de inspanningen om de kantoren CO2 neutraal te maken, het creëren van een gezonde werkomgeving, extra aandacht voor mentaal en fysiek welzijn en een HR-aanpak waarin inclusie centraal staat geleid tot het behalen van het certificaat.

Dit certificaat toont aan dat we in zowel woorden als in daden inzetten op duurzaamheid. Op veel vlakken en  zeker ook op het gebied van een verdere verduurzaming van de mobiliteit. Als leasemaatschappij hebben we hierin een unieke positie en moeten we onze verantwoordelijkheid nemen. Met de helft van onze bestellingen die momenteel PHEV of EV is, zijn we op de goede weg. We willen deze erkenning van vandaag nog verder inzetten om dit proces te versnellen.” 

Michiel Alferink, Directeur Général d’Athlon Belgium

5 stap mobiliteitsplan
Als internationale mobiliteitsspeler wil Athlon voor alle landen waar ze actief is dezelfde standaarden en doelstellingen neerzetten. 

Duurzamere mobiliteit betekent meer dan alleen elektrische bedrijfswagens. Wij hebben hiervoor een 5-stap mobiliteitsplan ontwikkeld om ons te helpen in duurzame mobiliteitskeuzes. We beginnen altijd met de vraag of de reis überhaupt nodig is en bijvoorbeeld ook wanneer we kunnen kiezen voor andere mobiliteitsmiddelen. En daar ligt een belangrijk deel van onze taak als mobiliteitsprovider: de drempelvrees voor die keuze wegnemen, inzetten op flexibiliteit en multimodaliteit en onze klanten gidsen door het complexe mobiliteitslandschap.”

Alexander Heijkamp, Sustainability and Corporate Social Responsibility (CSR) director d’Athlon International
#Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine