Auto: deze keuzes maakten de vloten in 2020

Als het aantal inschrijvingen van auto’s in 2020 in België niet sterker is gedaald, dan is dat te danken aan de B2B-registraties. Bedrijven en zelfstandigen waren vorig jaar goed voor 56,3% van de inschrijvingen van nieuwe auto’s.

Laat ons kijken naar het aankoopgedrag van ondernemingen (leasing of niet), zelfstandigen niet meegerekend.

(Her)lees:

De 10 favoriete leasingwagens in 2020 waren …

Het is duidelijk dat B2B niet alleen de markt ondersteunt, maar ook het kloppend hart is van de elektrificatie van het wagenpark.

Zoals u in de onderstaande tabellen kunt zien, waren de bedrijven goed voor 50% van de inschrijvingen van nieuwe zelfopladende hybride auto’s (met de Toyota Corolla op de eerste plaats), 88% van de plug-in hybrides (met de BMW X5 op de eerste plaats) en 82% van de inschrijvingen van 100% elektrische auto’s (met het Tesla Model 3 op de eerste plaats, vóór de Audi e-tron).

Scroll om verder te lezen …

Het is niet echt een verrassing: bedrijven zijn dol op breaks en SUV’s. Zij waren goed voor 68% van de nieuwe breaks en SUV’s in het afgelopen jaar. Anderzijds hebben de ondernemingen uiteindelijk “slechts” 51% geregistreerd. Aan de commentaren van de criticasters te horen, had men kunnen verwachten dat dit cijfer hoger zou zijn.

#Auto #Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending