Autobedrijf Jacobs in de handen van het Zweedse Anders Hedin

De Zweedse groep Hedin Bil (Anders Hedin Invest Group) gaat voort op zijn kooptocht in de Belgische autodistributiemarkt, meer bepaald in de schoot van het Mercedes-Benznetwerk. De tot op heden laatste acquisitie van de Zweden is Autobedrijf Jacobs in Lokeren en Sint-Niklaas.

Indien de raad van de mededinging de koop goedkeurt, is dit de geboorte van de grootste Mercedesconcessie van het land, 14 vestigingen sterk.

De Zweden van Hedin kochten in de vorige maanden vier vestigingen van het merk met de ster in de regio Gent en vijf in de streek rond Antwerpen.

Vorig jaar verkocht Autobedrijf Jacobs (140 werknemers) niet minder dan 2.000 wagens, goed voor een omzet van 100 miljoen euro. Hedin geeft dan weer werk aan 3.000 personen en commercialiseert 28 merken in Europa op verschillende verkooppunten. In 2017 verkocht het netwerk Hedin BIL zowat 60.000 wagens.

“We mogen de realiteit niet ontkennen”

Carl Seys (mede-zaakvoorderJacobs) : “In de ogen van onze importeur waren wij de bevoorrechte Belgische concessiehouder om mee te dingen naar de toewijzing van de filialen van Gent en Aalst. Hoe graag we zelf de uitbouw van Mercedes-Benz in Oost-Vlaanderen zouden waarmaken, we konden niet naast de realiteit kijken. We opteerden om onze activiteiten over te dragen. Daarmee is de verdere ontwikkeling van ons bedrijf op lange termijn voor onze medewerkers maximaal verzekerd.”

Volgens de andere mede-zaakvoerder van Jacobs, Kris De Saegher, gaat het om een enorme mogelijkheid, zeker voor de medewerkers: “Een dergelijke organisatie biedt doorgroeimogelijkheden, zelfs over verschillende afdelingen heen. En toch blijft er voor de medewerkers een lokaal kleinschalig gevoel over de 14 sites. Er ontstaan ook mogelijkheden om dankzij IT (en een kostenverdeling over meerdere sites), een aantal functies aangenamer te maken.”

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!