Autodeeldiensten Mercedes en BMW smelten samen

DriveNow en Car2Go, de autodeeldiensten van BMW en Daimler smelten samen in een nieuw, overkoepelend mobiliteitsbedrijf. Hiermee willen de twee Duitse constructeurs de concurrentie met Uber aangaan.

Toen BMW twee maanden geleden de teugels bij DriveNow wat harder in handen nam, was het al duidelijk: de constructeur uit München had plannen met zijn autodeeldienst. Een fusie met Car2Go hing dan ook een tijdje in de lucht, maar nu is de deal definitief rond. Beide constructeurs richten een joint venture op waarin zij voor 50 procent participeren. De bedoeling is een innovatieve mobiliteitsdienst op poten te zetten waarbij gebruikers hun wagen na gebruik gewoon langs de weg kunnen parkeren.Een dienst waarmee het tweetal de concurrentie met taxi-app Uber wil aangaan.

Naast car sharing richt de joint venture zich ook op andere mobiliteitsoplossingen. Een van de doelstellingen die de constructeurs zich stellen is immers groeien op het vlak van multimodaliteit, parkeeroplossingen en laadinfrastructuur. De bedoeling van de samenwerking is immers om de mobiliteit van morgen vorm te geven.”Als pionieren van de autobouw willen we niet het veld aan anderen overlaten als het om de stadsmobiliteit van de toekomst gaat”, verklaarde Daimler-chef Dieter Zetsche alvast.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!