Autodeler Zipcar breidt actiegebied uit in Brussel

Om aan de groeiende vraag van de Brusselse gebruikers te kunnen voldoen, breidt Zipcar vanaf 17 april haar werkingsgebied uit naar verschillende Brusselse gemeentes. In het westen zijn verschillende wijken in Laken, Jette, Koekelberg, Molenbeek en Ganshoren nu deel van de Zipcar-zone; in het oosten gaat het om Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe.

Uitbreiding op basis van feedback van bewoners

In het systeem van free-floating autodelen dat Zipcar in Brussel aanbiedt, kan je een auto zonder reservering oppikken en achterlaten eender waar binnen de operationele zone. Die zone wordt nu uitgebreid van 55km² naar 61km². Om de goede werking van het systeem te garanderen zijn de grootte van het actiegebied en het aantal voertuigen dat daarbinnen ter beschikking staat van tel.

‘Zipcar blijft groeien en houdt rekening met de feedback van de gebruikers en inwoners van het Gewest. Vandaag kondigen we trots de verdere uitbreiding aan van de zone waarbinnen onze auto’s opgepikt of achtergelaten kunnen worden. Je vindt onze Zipcars vanaf nu ook in delen van Jette, Laken, Koekelberg, Molenbeek en in de twee Woluwe’s.’, vertelt Kate Croisier, directrice van Zipcar België.

Vier à vijf voertuigen per vierkante kilometer

Al sinds haar opstart in de hoofdstad heeft Zipcar de ambitie om zo veel mogelijk Brusselaars toegang te geven tot autodelen. Gemiddeld zijn er tussen de vier en vijf voertuigen per vierkante kilometer beschikbaar. Met de uitbreiding worden onder andere de wijken rond de Basiliek van Koekelberg, Bockstael, Tour & Taxis, het Woluwepark, Stokkel en het Koning Boudewijnpark beter toegankelijk.  ‘We groeien gecontroleerd en deze uitbreiding is alweer een nieuwe stap in ons groeiproces. Zipcar’s evolutie komt perfect tegemoet aan de vraag van onze gebruikers. Zij willen af en toe met een auto kunnen rijden, zonder de rompslomp en de kosten die het bezit van een eigen auto met zich meebrengen’, zegt Kate Croisier.

Met meer dan 1 miljoen gebruikers is Zipcar het grootste autodeelbedrijf ter wereld. Zipcar biedt een autodeelmodel aan waarbij wagens beschikbaar zijn op basis van zelfbediening, en het beschikt over een vloot van 250 wagens in de Brusselse regio. Het bedrijf maakt deel uit van de Avis Budget Group, Inc. (Nasdaq: CAR), een wereldwijde aanbieder van huurwagens.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!