Autoglass Clinic en Touring Glass overgenomen door Zweedse Cary Group

De Zweedse Cary Group heeft een overeenkomst getekend voor de overname van de Belgische bedrijven Autoglass Clinic en Touring Glass, die beide autoruiten repareren en vervangen.

Deze overnames, die deel uitmaken van de Europese consolidatie van de Cary Group, zullen een sterk platform creëren op de Belgische markt na de integratie van de twee bedrijven, die zullen opereren onder het merk Autoglass Clinic.

“Wij zijn verheugd Autoglass Clinic en Touring Glass in de Cary Group familie te verwelkomen. België is een aantrekkelijke markt met een hoge verzekeringspenetratie voor de herstelling en vervanging van autoruiten. Autoglass Clinic heeft een stevige nummer twee positie op de Belgische markt en met Touring Glass, nummer drie op de markt, creëren we een nog sterker en breder platform. De uitbreiding naar België maakt deel uit van het Europese consolidatie- en groeiprogramma van Cary Group en de overnames creëren een bijkomende regionale en nationale dekking voor onze verzekeringsmaatschappijen,” zegt Anders Jensen, CEO van Cary Group.

“Autoglass Clinic is zeer verheugd om aan te kondigen dat het nu deel zal uitmaken van de Cary Group en de mogelijkheid heeft om Touring Glass in haar bedrijf op te nemen. Ik geloof dat Autoglass Clinic en Cary Group hetzelfde DNA delen. Ondernemerschap, passie voor het vak en lokale aanwezigheid zijn voor ons essentieel, net als duurzaamheid. Voortbouwend op onze positie op de Belgische markt hopen we synergieën en manieren van samenwerking met de andere bedrijven van de Cary Group te vinden die onze activiteiten zullen versterken. Met de focus van Cary Group op digitale oplossingen voor klanten en duurzaamheid, zijn we er zeker van dat dit zowel de verzekeringsmaatschappijen als onze eindklanten ten goede zal komen,” zegt Charline Leroi, eigenaar van Autoglass Clinic.

Autoglass Clinic is gevestigd in Hasselt. Het bedrijf, dat altijd een familiebedrijf is geweest, beschikt over een netwerk van 27 servicecentra, 24 onafhankelijke autoruitspecialisten en drie eigen werkplaatsen met 25 werknemers. Touring Glass beschikt over 8 eigen werkplaatsen en heeft 33 mensen in dienst.

De overname zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 worden afgerond.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview