Autoinschrijvingen nemen vliegende start in januari

Afgelopen maand werden 17,4% meer wagens ingeschreven dan in dezelfde periode vorig jaar, becijferde Febiac. Al vindt de sectorfederatie het nog te vroeg om van een “autosaloneffect” te spreken.

Febiac ziet het eerder als de opwaartse trend van de afgelopen maanden die wordt doorgetrokken. De inschrijvingen van januari zijn immers grotendeels gebaseerd op leveringen van bestellingen die in 2022 werden ingediend. En dat waren er best veel, blijkt uit de cijfers. Met 39.847 ingeschreven nieuwe wagens heeft de Belgische markt voor nieuwe auto’s deze maand januari het beste resultaat van de afgelopen drie jaar behaald.

Wanneer zien we dat saloneffect dan, vraagt u zich af? Die resultaten volgen in de komende maanden. De merken spraken alvast over een gezonde interesse van het publiek, met flink wat leads. De uitdaging wordt dan ook om die leads te converteren in bestellingen en deze vervolgens geleverd te krijgen, dan pas zien we het effect van de 100e Brussels Motor Show in de inschrijvingscijfers. Op FLEET.be krijgt u alvast maandelijks een update van de inschrijvingen, blijf ons dus zeker van kortbij volgen via onze LinkedIn-community voor het meest recente nieuws omtrent dit topic.

BMW populairst

Febiac gaf ons ook de opdeling per merk mee. Opvallend is de leider na één maand niet, BMW neemt zijn vertrouwde plekje aan de top van het klassement in, gevolgd door Mercedes, Volkswagen en Peugeot. Daarna volgt wel al een kleine verrassing: Toyota weet dankzij een groei van 19% zijn plaats in te nemen in de kopgroep die traditioneel bestaat uit de 4 hierboven genoemde merken en Audi, dat naar de zesde plaats verwezen wordt.

#Auto #Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine