Autosalon Brussel: dit zijn de belangrijkste nieuwigheden bij de elektrische auto’s

Terwijl alsmaar meer internationale autosalons worden geconfronteerd met een alsmaar kortere gastenlijst, is ‘ons’ Salon van Brussel (10/01 – 19/01) er toch maar weer mooi in geslaagd om alle automerken te verenigen in de Heizelpaleizen. Dit zijn de belangrijkste nieuwigheden bij de elektrische auto’s.

Volkswagen ID.3

Nadat Tesla, Nissan en nog een paar andere elektropioniers jarenlang het pad hebben geëffend, hebben nu ook de grote Duitse kanonnen hun schouders onder de elektrische mobiliteitsrevolutie gezet. Bij Volkswagen wordt de langverwachte ID.3 nu al op gelijke hoogte geplaatst met iconen als de Golf en de Kever (!), terwijl zustermerk Audi haar elektro-offensief verderzet met de Sportback-variant van de in Vorst gebouwde e-tron. Mini tovert dan weer de Cooper SE tevoorschijn. En Polestar komt met haar allereerste volledig elektrische wagen, de “2”, een auto die vastberaden is een einde te maken aan de heersende Tesla Model 3-hype.

Mazda MX-30

Dit jaar steken ook de Japanners van Mazda en Honda hun eerste teen in de grote elektrische vijver. Mazda pakt uit met de MX-30, een auto die je kan zien als het elektrische broertje van de CX-30. Kenmerkend voor de MX-30 zijn de averechts scharnierende achterportieren, een knipoog naar de voormalige RX-8. Onder de motorkap zit echter geen wankelmotor, wel gloednieuwe e-SkyActiv aandrijftechnologie die een elektromotor van 143 pk aan een lithium-ionbatterij van 35,6 kWh paart.

Honda e

Eindigen doen we met de guitige Honda e, een auto die – net als de Mazda overigens – bewust inzet op een niet al te grote batterij (35,5 kWh) om elektrisch rijden betaalbaar(-der) te maken voor de massa. Al hoort de prijs voor meest budgetvriendelijke EV zonder twijfel naar de elektrische drieling Volkswagen Up!, Skoda CitiGo iV en Seat Mii Electric te gaan, drie kundige elektrische stadsrakkers met een reële autonomie van zo’n 250 kilometer en een prijskaartje van zo’n 20.000 euro. Now we’re talking

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending