Autoverhuurders stellen gratis huurwagens ter beschikking aan zorgpersoneel

Aangezien het aanbod in openbaar vervoer afneemt en zorgverleners bij uitstek de regels van social distancing op de weg van en naar het werk best zo strikt mogelijk naleven, stelt de autoverhuursector 500 gratis voertuigen ter beschikking van medisch personeel en zorgverleners.

De sector van de autoverhuurbedrijven wenst in deze crisis haar maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen. Van zorgverstrekkers als medisch personeel en verpleegkundigen zal de komende tijd enorm veel flexibiliteit gevraagd worden. Dit zijn alles behalve nine-to-five jobs en de laatste stress waarmee je deze mensen wil opzadelen is om bus of trein te halen of om constant te moeten opletten niet te dicht bij medereizigers te komen.

De voorwaarden van toepassing op deze gratis verhuringen kan u verkrijgen bij de deelnemende verhuurders.

Het gaat specifiek over voorwaarden zoals rijbewijs, identiteitscontrole en bewijs dat u actief werkzaam bent in de zorgsector. Zaken als tankkosten, boetes en een franchise per ongeval en per schade in fout zijn voor eigen rekening, daarvoor kan een borgstelling met bv. credit card gevraagd worden. U gaat akkoord met deze algemene en specifieke contractuele voorwaarden van de betreffende autoverhuurder.

De gratis huurtermijn loopt tot het einde van de quarantainemaatregelen of tot andere beslissing van de gekozen verhuurder. Actie geldig vanaf 24 maart 2020.

U haalt de wagen zelf op en brengt hem zelf terug op een van de deelnemende huurlocaties

Aanbod geldig zolang de voorziene voorraad van voertuigen beschikbaar is en op de locaties in België bepaald door de verhuurder. 

Door de permanente evoluties op vlak van Coronavirus, kunnen er beperkingen gelden op vlak van openingsuren en geopende locaties.

Contacteer steeds rechtstreeks de verhuurder voor reserveringen en voorwaarden.

Deelnemende verhuurders en contactgegevens

Athlon Rental Services

Tel. 02/716.56.51 * Leuvensesteenweg 9 * 1830 MACHELEN * E-mail: rentalservices.machelen@athlon.com

Avis Rent a Car & Budget Rent a car

Tel. 070 22 30 01, 09:00 – 18:00 uur van maandag t/m vrijdag * E-mail: be.reservations@abg.com* Overzicht met verhuurkantoren in België op www.avis.be of www.budget.be

Caruur

Tel. 09 229 30 00* E-mail: info@caruur.be * Overzicht met verhuurkantoren op www.caruur.be

Europcar

Tel. 02 348 92 12, Ma – Vrij 08:00 – 19:00 – Za 09:30 – 18:00 * E-mail: reservations.belgium@europcar.com * Overzicht met verhuurkantoren in België op www.europcar.be

Entreprise et Rentacar

Tel. 012 39 09 40 * E-mail: info@rentacar.be * Overzicht met verhuurkantoren op www.rentacar.be en www.enterpriserentacar.be

Hertz Rent a Car

Tel.   02 702 06 16 * E-mail:   rms_be@hertz.com

Sixt Rent a Car 

E-mail: vip-benelux@sixt.com en Tel: 03 808 70 25

Valko rent a car

Tel. 03 449 88 00 * Overzicht met verhuurkantoren in België op www.valko.be

VH Huurwagens

Tel. 014 23 78 24 * E-mail: info@vhhuurwagens.be * Tevens busjes voor mindervaliden ter beschikking * Overzicht met verhuurkantoren in België op www.vhhuurwagens.be

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!