Avis Budget Group neemt franchise-onderneming Budget Car Rental in België en Luxemburg over

avis_budget_logoAvis Budget Group heeft vorige week de activiteiten van zijn franchise-onderneming Budget Car Rental in België en Luxemburg overgenomen. Budget Car Rental telt momenteel tien kantoren met een gemiddelde vloot van duizend voertuigen. De onderneming is vooral actief op de particuliere en bedrijfsmarkt, maar verhuurt ook bedrijfsvoertuigen. 

De overname kadert in de globale strategie van de groep om de ontwikkeling van het merk Budget in Europa te versnellen. “We hebben de ambitie om een stevige marktpositie te  veroveren in Europa voor het merk Budget. Deze overname biedt ons de kans onze groei te versterken door nieuwe Budget-vestigingen te openen in België en Luxemburg. Daarnaast kunnen wij ook voordeel halen uit de commerciële, operationele en financiële synergiën van de groep”, zegt Eric Lepleux, CEO Avis Budget Frankrijk, België, Luxemburg en Nederland.

Op termijn zal Budget beschikken over een netwerk van meer dan 40 kantoren in België en Luxemburg. Deze belangrijke stap laat Budget België en Luxemburg toe te putten uit de kracht van een internationaal netwerk met meer dan 3400 kantoren in 128 landen.

 “Het merk Budget is sterk vertegenwoordigd in Luxemburg, vooral op de markt van bedrijfsvoertuigen en pechverhelping. Budget levert een goede prijs/kwaliteitsverhouding, wat ons toelaat om nieuwe markten te betreden”, vult Eric Lepleux aan.

De financiële details van de overname worden niet meegedeeld.

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending