Ayvens gaat nauwe samenwerking aan met BYD

Leasemaatschappij Ayvens, het overkoepelende geheel na de samenkomst van ALD Automotive en LeasePlan, ondertekende een Memorandum of Understanding (MoU) met de Chinese autoconstructeur BYD. Deze MoU heeft als doel de zakelijke relatie te optimaliseren en te versterken om de distributie van elektrische personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen in Europa te ondersteunen, zowel voor zakelijke als particuliere klanten.

Dhr. Tim Albertsen, Group CEO van Ayvens, en mevr. Stella Li, Executive Vice President van BYD, ondertekenden het MoU tijdens een ceremonie op het globale hoofdkantoor van BYD in Shenzhen, China. De ondertekening vond plaats in aanwezigheid van dhr. Wang Chuanfu, voorzitter en president van BYD Company en andere vertegenwoordigers van beide bedrijven.

“Met BYD delen we een gemeenschappelijke toewijding om koolstofarm transport te bevorderen voor een duurzamere wereld. BYD loopt duidelijk voorop in de ontwikkeling van nieuwe energievoertuigen. We zijn blij dat we onze krachten met hen kunnen bundelen om de beschikbaarheid van elektrische voertuigen in Europa uit te breiden, en om samen te werken aan verdere innovatie rond elektrische voertuigen en batterijtechnologie”, zegt Tim Albertsen, Group CEO van Ayvens.

“Innovatie en samenwerking zijn belangrijke drijfveren voor de wereldwijde overgang naar nieuwe energievoertuigen. Onze samenwerking met Ayvens weerspiegelt onze gedeelde visie om de ontwikkeling van markten van nieuwe energievoertuigen in Europa te versnellen. Samen bieden we diverse, toegankelijke en aantrekkelijke producten met baanbrekende innovatie. Dit stimuleert de ontwikkeling van milieuvriendelijke leasewagens. De duurzame technologische innovatie van BYD is een wereldwijde inspiratie voor de toekomst van mobiliteit en biedt uitzonderlijke ervaringen met elektrische wagens, terwijl het bijdraagt aan het verminderen van de CO2-uitstoot”, stelt Wang Chuanfu, voorzitter en president van BYD Company.

De internationale en lokale zakelijke klanten van Ayvens in Europa zullen hierdoor profiteren van op maat gemaakte oplossingen voor het elektrische wagenpark.  Die omvatten adviesdiensten, operationele leases en end-to-end laaddiensten voor het volledige assortiment elektrische voertuigen van BYD. In het eerste jaar van de intentieverklaring verwacht Ayvens in samenwerking met BYD meer dan 30 Europese bedrijven te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun elektrische wagenpark.

Ayvens zal via het dealernetwerk van BYD ook white labelled full-service leasediensten bieden aan kmo’s en particulieren. De operationele leasediensten zijn aanvankelijk beschikbaar in Frankrijk, Nederland, België en Luxemburg en Ayvens overweegt een verdere uitbreiding naar andere Europese markten. Ayvens en BYD gaan actief op zoek naar meer mogelijkheden binnen de detailhandel, waarbij ze white label operationele leasesamenwerkingen verder ontwikkelen, om de overgang naar elektrische mobiliteit binnen Europa te stimuleren.

Het memorandum biedt de mogelijkheid voor beide bedrijven om hun samenwerking te versterken door middel van trainingsprogramma’s en kennisdelingsinitiatieven. Hiermee willen ze een cultuur van voortdurende verbetering en innovatie bevorderen, specifiek gericht op nieuwe energievoertuigen en batterijtechnologie.

#Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

BYD by GSL 6010 COUILLET
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine