Baloise Insurance lanceert private lease-formule samen met ALD Automotive

Baloise Insurance gaat als eerste in ons land via makelaars auto’s leasen aan particulieren. De verzekeraar werkt daarvoor samen met leasemaatschappij ALD Automotive, marktleider in België, en doopt de formule “Safe Lease”.

Om het grote publiek te bereiken waren er de afgelopen jaren, naast het klassieke aanbod via autodealers, ook al samenwerkingen tussen verschillende leasingmaatschappijen en ketens als Gamma, Carrefour en Media Markt. Nu komt ook Baloise Insurance op de private lease-markt. Wie interesse heeft om een wagen te leasen, kan binnenkort dus ook een contract afsluiten bij zijn makelaar.

Meer dan 10.000 contracten in België

“Als verzekeraar merken we dat de wereld van de mobiliteit razendsnel verandert”, vertelt Noël Pauwels,Gedelegeerd Bestuurder bij Baloise Insurance.

Hij vervolgt door de voordelen van private lease op te sommen:”Mensen willen ontzorgd worden, zeker als ze met schade te maken krijgen. Maar we willen ook buiten schade zorg dragen voor het comfort en de gemoedsrust van onze klanten. Met ons Safe Lease-aanbod kun je op een termijn van twee tot vier jaar leasen en zijn op de brandstofkosten en boetes na alle overige kosten inbegrepen. Uiteraard ook de verzekering. Daarnaast geniet je een fleetkorting die veel hoger is dan de korting die je kunt bekomen als je particulier een auto koopt. Bovendien hoef je  niet in één keer het aankoopbedrag op tafel te leggen én ben je ingedekt tegen onverwachte kosten zoals herstellingen of wisselstukken. Je weet dus elke maand exact wat het voertuig je kost. Ander voordeel: aangezien bij ons alles via de makelaar verloopt, krijg je nog extra advies bij het afsluiten van het contract en persoonlijke service bij schade”

Bedrijven leasen al jaren auto’s voor hun werknemers, maar particulieren doen dat nog niet lang zelf. Het concept werd pas drie jaar geleden geïntroduceerd in ons land, maar de voorbije twee jaar is de interesse sterk gestegen. In 2017 reden 10.000 wagens met een private lease-contract, blijkt uit cijfers van Renta, de federatie van de voertuigenverhuurders. Bij onze Nederlandse buren is het fenomeen al populairder: daar rijden al 100.000 private lease-wagens rond.

Niet alleen “kleine” wagens

Het private lease-aanbod kan ook een antwoord zijn op de cash-for-car-regeling, waarbij werknemers hun bedrijfswagen kunnen inruilen voor een som geld die ze dan vrij kunnen spenderen. Via private lease kun je dan een kleiner en goedkoper model kiezen van een merk naar keuze, waardoor je uiteindelijk nog cash overhoudt.

Vandaag wordt private lease nog vaak geassocieerd met het huren van kleinere auto’s tegen erg scherpe tarieven. Baloise Insurance differentieert zich onder meer door een ruim scala aan wagens aan te bieden, zowel kleine als grotere. Bovendien gaat de verzekeraar verder dan enkel de scherpe prijs. Zo kun je je contract volledig op maat samenstellen bij de makelaar: met de mogelijkheid van bestuurdersdekking, winterbanden of de garantie op een vervangwagen voor langer dan vijf dagen bijvoorbeeld. In een eerste fase is het Safe Lease-aanbod bij twintig makelaars over heel België beschikbaar.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!