Bart Massin wordt Program Manager bij LeasePlan voor elektrische transitie

LeasePlan gaat in zee met elektrisch mobiliteitsexpert Bart Massin – de oprichter van Stroohm – om de transformatie naar elektrische mobiliteit bij zijn klanten en zijn eigen vloot in een stroomversnelling te brengen. De samenwerking maakt deel uit van de duurzaamheidsstrategie van het bedrijf, die mikt op een zero emissie van de volledige vloot van de leasemaatschappij tegen 2030. LeasePlan zelf schakelt al over naar elektrische voertuigen voor zijn medewerkers in 2021.

In januari 2018 start LeasePlan met de implementatie van een end-to-end Electric Vehicle-oplossing om zijn klanten te helpen overstappen naar elektrische wagens. De leasingmaatschappij gaat daarvoor in zee met Bart Massin, een referentie op het vlak van elektrische mobiliteit, die als program manager ondersteuning zal bieden voor zowel medewerkers van LeasePlan als klanten. De belangrijkste taak van Bart bestaat uit het sensibiliseren en het weghalen van onzekerheden en vooroordelen rond elektrisch rijden. Met deze samenwerking zet LeasePlan een volgende stap in het verwezenlijken van zijn ambitie om in 2030 een volledig uitstootvrij wagenpark aan te kunnen bieden.

Overstap naar elektrische vloot vergemakkelijken

Via één contactpunt zullen klanten een full-service pakket aangeboden krijgen, waaronder elektrische wagens die beantwoorden aan de specifieke behoeften van bestuurders, een laadkaart die over het hele land geldig is, een lader voor thuis en laadfaciliteiten op het werk. Zo hebben bedrijven en gebruikers geen rompslomp wanneer ze willen overstappen naar elektrische wagens. Alles wordt geregeld door LeasePlan.

Deze propositie, die vanaf januari zal worden geïmplementeerd, is het logische vervolg op de aankondiging dat LeasePlan – als enige vertegenwoordiger binnen de automobielsector – een stichtende partner is geworden van EV100, een initiatief waarbij meerdere grote spelers de handen in elkaar slaan om tegen 2030 alle wagenparken volledig elektrisch te maken.

Johan Portier, Managing Director van LeasePlan België en Luxemburg: “We krijgen meer en meer de vraag naar elektrische auto’s van onze klanten, die hun uitstoot willen terugdringen en zo hun bijdrage willen leveren om klimaatverandering tegen te gaan. In het kader van onze duurzaamheidsstrategie voor 2030 zetten we ons in om klanten te ondersteunen en te adviseren bij de transitie van hun wagenpark. Daarom gaan we in zee met een expert op het vlak van elektrische mobiliteit, Bart Massin, die niet alleen onze klanten zal helpen omschakelen, maar ook onze eigen medewerkers zal challengen en opleiden. Op die manier zijn we klaar voor de toekomst van mobiliteit.”

Elektrisch voertuig voor Leaseplan-medewerkers

Bart Massin

De leasingmaatschappij  wil zo veel mogelijk bedrijfsvloten laten overstappen op lage emissievoertuigen en begint daarbij bij zijn eigen vloot. Johan Portier: “We zetten zelf al een grote stap richting de elektrificatie. Tegen 2021 zullen alle 180 bedrijfswagenrijders van LeasePlan België over een elektrisch voertuig beschikken. Op die manier willen we onze klanten nog beter kunnen adviseren en hen via onze ervaringen met kennis van zaken bijstaan in hun transitie naar elektrische voertuigen.”

 

Elektrisch rijden wordt de nieuwe norm

“Elektrische wagens hebben meer voordelen dan we op het eerste zicht denken, maar veel bedrijven hebben toch koudwatervrees om eraan te beginnen. Plots moeten we omschakelen in kW en kWh en hebben we veel vragen over het laden en de energiemarkt”, vertelt Bart Massin, oprichter van Stroohm.

De juiste ondersteuning met kennis van de energiesector én elektrische wagens zal volgens Bart noodzakelijk zijn in de sterk evoluerende auto-industrie. “Maar we besteden ook specifiek aandacht aan het menselijk aspect van verandering. Gewoontes pak je niet aan met louter technische oplossingen”, aldus Bart Massin.

Bart is een ingenieur met een passie voor elektrische mobiliteit en 15 jaar professionele ervaring in de energiesector. In het verleden stond hij aan het hoofd van het department Regulatory Affairs voor Engie in België en Luxemburg, waardoor hij vandaag met zijn top expertise een referentie is op het vlak van elektrische mobiliteit.

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending