Bedrijfsmotoren, waar spreken we dan over?

Natuurlijk zitten we ver van 100.000 bedrijfsmotoren en ze zijn waarschijnlijk ook met wat minder dan de (elektrische) bedrijfsfietsen, maar ze tellen wel mee: eind april werden 2.041 motoren en scooters ingeschreven op naam van een bedrijf (al dan niet via leasing) op een totale markt van 14.307 eenheden, oftewel een aandeel van 14%.

De meest gekozen brandstof is benzine (1.985 motoren). Febiac, die ons deze cijfers leverde, vertelt ook dat er dit jaar 56 nieuwe tweewielers op elektriciteit rondrijden.

Even ter herhaling: gemotoriseerde tweewielers, hun onderhoud en uitrusting (helm, overall, laarzen, handschoenen etc.) zijn fiscaal voor 100% aftrekbaar voor bedrijven. Ontdek hier de andere fiscale voordelen die gepaard gaan met een motor.

De top 5

Zie hier de vijf modellen die het populairst zijn bij de bedrijven. We zeggen het al maar meteen: BMW’s zijn erg in trek!

5. Honda CRF 1000 Africa Twin

Al 44 exemplaren werden afgeleverd bij bedrijven sinds 1 januar 2018. Deze Honda CRF Africa Twin is vooral gemaakt voor het werk naast de asfaltwegen.

4. Piaggio Vespa GTS 125

Ideaal voor een verplaatsing in de stad. Deze Italiaan wist 53 fans van gemotoriseerde tweewielers te verleiden sinds het begin van het jaar.

3. BMW R 1200 RT

De RT symboliseert de Gran Turismo op twee wielen. Het is zonder twijfel de wil om even te kunnen ontsnappen die 64 professionelen die er dit jaar voor kozen te overtuigen.

2. BMW R 1200 GS

Opnieuw een BMW op het tweede podiumtrapje. Van de “GS, die het Gran Turismo-gevoel combineert met een karakter voor lange afstanden, werden al 86 exemplaren ingeschreven in 2018.

1. BMW R 1200 GS Adventure

And the winner is… BMW again, met de Adventure-versie van de GS, waarvan 96 exemplaren werden ingeschreven in 2018.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!