Bedrijfswagen en tax shift: Van Overtveldt bereid tot dialoog

20150323, Brussel Belgium: Portret van Johan Van Overtveldt, personeelslid bij kabinet van minister Johan Van Overtveldt van de partij N-VA in Brussel.

Johan Van Overtveld is duidelijk: hij is bereid om te praten over de bedrijfwagen in het kader van een tax shift, maar alleen als dat binnen de juiste context gebeurt.

Vorige week nog torpedeerde de EU het fiscaal gunstige regime voor bedrijfswagens in ons land. “Je moet alles binnen de juiste context schetsen”, zegt federaal minister van Financiën Van Overtveld (N-VA) tegen onze collega’s van Le Soir. “Als er zoveel bedrijfswagens zijn in België, dan heeft dat alles te maken met de te hoge lasten op arbeid. Wij laten het systeem dus toe om toch nog een alternatieve vorm van loonsverhoging mogelijk te maken.”

 

“Het eerste wat we dus moeten doen is de fiscaliteit op arbeid verlagen”, zegt de minister. Alleen als dat het geval is kunnen we praten over het statuut van de bedrijfswagen binnen het kader van de tax shift. Iets wat niet het geval was in juli vorig jaar als we over de tax shift gepraat hebben”, besluit de minister.

 

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!