Beerens Groep neemt fietsgroothandel en invoerder Van der Wal NV over

De directies van Beerens Groep en Van der Wal kondigen aan dat vanaf 2 juli 2020 de krachten gebundeld worden om samen fietsen en fietsonderdelen in te voeren en te verdelen in België. Het overnametraject wordt voor het einde van de zomer gefinaliseerd, waarna vanaf 1 september de distributie zal gebeuren vanuit het bestaande pand onder een nieuwe vlag met de bedrijfsnaam VDW-bikes.

De huidige eigenaar en CEO Kristiaan De Belder stapt mee in het kapitaal en zal aan het roer blijven staan van het nieuwe bedrijf. De Beerens Groep zal in een ondersteunde rol mee investeren in de verdere uitbouw van het distributienetwerk, het financieel beheer, de digitalisering van de platformen en de uitbreiding van het productgamma .  De huidige vestiging in Schelle zal dienst blijven doen als kantoor, magazijn en expositieruimte voor de fietshandelaars.

Dank zij de ruime ervaring van het bestaande team en het bestaande aanbod aan kwaliteitsfietsen, onderdelen en aanverwante producten van verschillende topmerken, is Beerens Groep overtuigd dat deze stap een flinke meerwaarde zal zijn voor de groep.

Diversifiëring van de activiteiten

De Beerens Groep  focust op een verdere diversifiëring van zijn activiteiten. Dank zij het aanbieden van een ruim en kwalitatief fietsaanbod met aanverwante diensten breidt de Beerens Groep zijn bestaand mobiliteitsaanbod sterk uit. Rekening houdend met zowel ecologische, fiscale als mobiliteitsaspecten heeft de Beerens Groep  met deze move de duidelijke  ambitie uitgesproken om een prominente rol waar te blijven nemen in deze sector.

De toetreding tot de Beerens Groep zal voor VDW-bikes de mogelijkheid creëren om een nog ruimere dienstverlening aan te bieden. Met de binnen de groep reeds aanwezige digitale- en marketingplatformen, een ruime B2B- en B2C- verkoopservaring, eigen lease- en verzekeringsproducten, kan er op korte termijn synergie gevonden worden met het fietsaanbod.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Mobiliteit