Beherman Group gaat Piaggio NP6 invoeren

Het is ondertussen al van eind 2020 geleden dat Beherman noodgedwongen de verdeling van Mitsubishi in ons land stopzette. Maar de invoerder met thuisbasis in Bornem heeft ondertussen niet stil gezeten en ging op zoek naar nieuwe opportuniteiten. Uiteindelijk heeft het die gevonden bij de Italiaanse Piaggo Groep …

De Beherman Groep (Beherman Motors) en de Italiaanse Piaggio Groep hebben een overeenkomst gesloten voor de invoer in België en het Groothertogdom Luxemburg van de nieuwe Porter NP6, de nieuwste telg in het gamma bedrijfsvoertuigen van Piaggio. Het betreft een compact en efficiënt voertuig, zowel wat betreft laadvermogen, rijeigenschappen en milieuvriendelijkheid. Het contract als invoerder ging van start op 1 juni en tegen 1 september zal de uitrol van het netwerk compleet zijn.

Combifuel en … uiteindelijk ook elektrisch

Piaggio stelt twee volledig ecologische aandrijflijnen voor, CombiFuel genaamd: een viercilinder in lijn, 1,5 liter, Euro 6 met een gecombineerd brandstofsysteem: benzine+LPG of benzine+methaan. De Porter NP6 verschaft is door zijn beperkte afmetingen geschikt voor moeilijk bereikbare plaatsen maar kan toch 1,6 ton vervoeren op zijn 6,9 m2 grote laadvloer.

Beherman mikt met dit voertuig op kleine aannemers, vloten van gemeenten en steden, overheidsvloten en last mile delivery. Vooral bij koerierdiensten is er een vraag naar dergelijke voertuigen. In het licht van Lage Emissie Zones is uitstoot ook belangrijk. Daarom zal er vanaf 2024 ook een volledig elektrische versie beschikbaar zijn. Een van de varianten is trouwens de Van-Up. Deze bestelwagen kan over zijn hele lengte geopend worden met schuifdeuren. Bijzonder interessant voor koerierdiensten.

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending