Belgische Skipr is wereldwijd eerste MaaS-app met integratie Q-Park

De integratie biedt Skipr gebruikers toegang tot de Belgische marktleider in parkeerdienstverlening. Q-Park krijgt op haar beurt voet aan de grond in de lucratieve B2B-markt met bijhorende mobiliteitsbudgetten.

Door de integratie van Q-Park biedt Skipr kunnen de gebruikers terecht in alle 45 Q-Park parkeergarages in België. Na registratie van je nummerplaat in de Skipr-app wordt deze bij aankomst op een Q-Park parking herkend en gaat de slagboom automatisch open. De parkeerkosten worden in rekening gebracht via de Skipr werkgeversaccount. 

De integratie gaat nog verder, vertelt Mathieu de Lophem, CEO van Skipr: “We willen laten zien hoe een Q-Park parking onderdeel kan zijn van een intermodale reis. Zo maken we het mogelijk voor gebruikers om bij Q-Park te parkeren en over te stappen op een deelscooter in het centrum van de stad om het laatste deel van zijn traject af te leggen, zonder hiervoor verschillende apps te hoeven gebruiken.”

Q-Park krijgt voet aan de grond in B2B markt

Freelancers en bedrijven kunnen op Skipr rekenen om zich duurzaam te verplaatsen. Plannen, boeken en betalen gebeurt via de app. Skipr houdt de uitgaven voor mobiliteit bij met een maandelijkse uniforme factuur van alle verplaatsingen via alle verschillende leveranciers.

Het B2B-aanbod van Skipr kan ook worden gebruikt door particuliere gebruikers die met hun werkgever overeenkomen om hun mobiliteitsbudget via de Skipr app te beheren. Op deze manier krijgt Q-Park op zijn beurt voet aan de grond in de B2B-markt en de bijhorende mobiliteitsbudgetten.

Intermodaal en duurzaam reizen

“We zijn erg enthousiast over de samenwerking met Skipr omdat het in ieders belang is slimme keuzes te maken bij verplaatsingen. Dit past perfect in onze strategie om gemak te bieden én steden leefbaar en toegankelijk te maken”, aldus Philip De Brabanter, Managing Director van Q-Park België.

“Intermodale verplaatsingen zo eenvoudig mogelijk maken voor eindgebruikers is een missie die we met Q-Park delen”, vertelt Mathieu de Lophem, CEO van Skipr. “Met deze integratie blijven we tegemoetkomen aan de behoeften van onze gebruikers. Tegelijkertijd helpen we bedrijven bij de overgang naar duurzame mobiliteit voor hun medewerkers”.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Mobiliteit