Belgische Skipr wereldwijd eerste MaaS-app die Bird-deelsteps integreert

De Belgische MaaS (Mobility as a Service) start-up Skipr pakt uit met de integratie van de populaire elektrische deelstepaanbieder Bird, en diens zusterbedrijf Circ, dat Bird in januari 2020 overnam. Ze zijn daarmee wereldwijd de eerste en voorlopig enige MaaS-app die Bird en Circ integreren in hun aanbod. Het boeken en betalen van de steps verloopt volledig in de Skipr-omgeving.

“We zijn heel enthousiast over deze samenwerking met Skipr”, zegt Jonatan De Boer, algemeen directeur van Bird. “Vanaf vandaag zullen Antwerpenaren hun Bird-verplaatsingen kunnen plannen, uitvoeren en betalen in de Skipr-app. We hopen dat deze toegenomen flexibiliteit hen nog meer zal aansporen om voor milieuvriendelijk vervoer te opteren, zoals Bird en Circ.”

“Micromobiliteit zo eenvoudig mogelijk maken voor de eindgebruiker is een missie die we delen met Bird”, vertelt Mathieu de Lophem, CEO van Skipr. “Met deze integratie beantwoorden we dan ook aan een vaak gestelde vraag van onze gebruikers.”

Focus op B2B

Freelancers en bedrijven kunnen via Skipr een beroep doen op een brede waaier aan mobiliteitsaanbieders zoals Bird & Circ, en deze zowel plannen, boeken als betalen binnen de app. De app houdt hun mobiliteitsuitgaven eenvoudig en gestructureerd bij, en voorziet een maandelijkse eengemaakte en overzichtelijke factuur van alle ritten over aanbieders heen. 

Het B2B aanbod van Skipr kan zo ook privaat gebruikt worden door werknemers die -in samenspraak met hun werkgever- hun mobiliteitsbudget wensen te besteden via Skipr. In Antwerpen maken de werknemers van de Antwerpse bouwheer Lantis (de vroegere BAM) hier al gebruik van. Bird krijgt dankzij de integratie in Skipr op hun beurt ook toegang tot deze lucratieve B2B markt en de bijhorende mobiliteitsbudgetten, wat de samenwerking een interessante complementariteit geeft. 

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!