Benoît Cerexhe : bedrijfswagen of huis ?

CerexheBenoît Cerexhe, de fractieleider van cdH in het Brusselse parlement wil het systeem van voordeel alle aard (VAA) herbekijken. Hij wil de bedienden de mogelijkheid geven om over andere extralegale voordelen te onderhandelen dan de bedrijfswagen. Een tussenkomst in de maandelijkse huur of afbetaling van een lening voor een huis, is daarbij één van de pistes die hij voorstelt.

“Veel Brusselaars aanvaarden de bedrijfswagen, die fiscaal nog steeds voordelig is, zonder dat ze hem eigenlijk nodig hebben”, verklaarde Cerexhe aan onze collega’s van La Libre Belgique. “Een directe tussenkomt in de huur zou helpen om de congestie in de stad terug te dringen en zou ook de luchtkwaliteit ten goede komen. Bovendien zouden families die in Brussel werken ook meer geneigd zijn om er te komen wonen. Het zou een antwoord zijn op de huizencrisis in de Brusselse regio met huur- en verkoopprijzen die stilaan onbetaalbaar worden voor de middenklasse en de families.”

Benoît Cerexhe voegt er nog aan toe : “Ook de bedrijfswereld zou er wel bij varen. Hun medewerkers zouden dichterbij hun werk wonen en ’s morgens zonder de stress van de ochtendfiles arriveren. Bedienden zullen hun koopkracht zien stijgen en zullen ook minder tijd verliezen in het verkeer”.

In 2014 had de Beci, de Brusselse ondernemingskamer, reeds voor hetzelfde gepleit.

Benoît Cerexhe gaat een resolutie indienen om de Brusselse regering aan te moedigen het debat aan te gaan met de federale regering.

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending