Bernadette Spinoy is nieuwe algemeen directeur Total Belgium

Bernadette Spinoy is benoemd tot algemeen directeur en bestuurder van
Total Belgium, het filiaal dat instaat voor Marketing en Services van de Groep. Ze is de eerste vrouw aan het hoofd van Total Belgium.

Tijdens haar loopbaan bekleedde Bernadette Spinoy verschillende functies binnen de groep Total. Ze begon in 1985 bij Petrofina, onmiddellijk na haar studies commercieel en bedrijfskundig ingenieur aan de UCL. Ze oefende er verschillende zowel commerciële als industriële functies uit binnen het departement Raffinage en Bevoorrading van aardolieproducten en ook binnen het domein van het transport en de marketing van Europees aardgas. Nadien werd ze verantwoordelijk voor de coördinatie van de bevoorrading en de optimalisatie van de raffinaderijen. Na haar functie als strategisch directeur van de groep Petrofina nam ze bij Total commerciële verantwoordelijkheden op zich binnen de verkoop en
de logistiek in de petrochemie en vervolgens als directeur basischemie. Tegelijk was ze bestuurder van Cepsa, een Spaans beursgenoteerd aardoliebedrijf. In 2012 leidde ze als lid van het directiecomité van de groep Total de business unit Raffinage Petrochemie Oosten, die Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika dekt, om dan benoemd te worden als directeur Industriële Veiligheid van de groep Total en vervolgens als directeur HSE.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto