Best Selling Awards: zes kampioenen in hun categorie en één algemene winnaar (+videos)

De uitreiking van de FLEET Manager of the Year award is traditioneel de gelegenheid om de voertuigen te belonen die het voorbije jaar het meest zijn geregistreerd in verschillende categorieën. De prijzen zijn gebaseerd op cijfers van FEBIAC en de DIV. Tijdens de webinar maakte FEBIAC CEO Andreas Cremer de winnaars bekend. Maar wie zijn dat?

Best Selling Van

In de categorie lichte bedrijfsvoertuigen (tot 3,5 ton) was de Ford Transit Custom de winnaar, met 4.091 ingeschreven eenheden. Hij laat de Renault Master (3.846 eenheden) en de Peugeot Partner (3.554) achter zich. De prijs werd uitgereikt in samenwerking met XPOfleet. Peter Bertin, Managing Director van Ford België, ontving de trofee uit handen van Gert Vandersmissen, CEO van XPOfleet (en mobilitypower).

Best Selling Break

Dit was de eerste keer dat de prijs voor de est verkopende break officieel werd uitgereikt. Met de steun van UC Belgium ging de prijs naar de Skoda Octavia Combi, met 7.502 inschrijvingen. De Citroën Berlingo (3.433) en de Dacia Dokker (3.405), die als stationwagens worden beschouwd, eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats. Peter Veekman (UC België) overhandigde de trofee aan Thierry De Vleeschouwer, Managing Director en Thomas Krysztofiak, Fleet Manager van Skoda.

Best Selling SUV

Met de steun van mobilitypower werd de award voor best verkochte SUV toegekend aan de Volvo XC40, die in 2020 7.924 keer bij de DIV werd geregistreerd. Hij eindigde voor de Renault Captur (6.846) en de BMW X1 (6.517). Elfi Janssens en Roeland Vriens, respectievelijk Managing Director en New Car Sales Performance Manager bij Volvo Car Belux, ontvingen de trofee uit handen van Britt De Winter, Manager Fleet Services bij mobilitypower.

Best Selling PHEV

Met 3.593 inschrijvingen was de BMW X5 in 2020 de populairste plug-in hybride in België. Hierna volgen de Volvo XC40 (2.973 eenheden) en de Mercedes-Benz GLE (1.718). De prijs werd overhandigd aan Gabriel Goffoy, commercieel directeur van BMW Group Belux, door Yves Stevens (CenEnergy).

Best Selling EV

De award voor best verkochte EV, ook gesteund door CenEnergy, gaat voor het tweede jaar op rij naar de Tesla Model 3, met 2.122 geregistreerde exemplaren in 2020. De Audi e-tron komt op de tweede plaats, met 1.253 eenheden geregistreerd bij de DIV. De derde plaats op het podium gaat naar de Renault ZOE (1.223 eenheden). Yves Stevens (CenEnergy) overhandigde de prijs aan Quentin Vaessen, Business Sales Manager bij Tesla.

Best Selling Fleet Car

Net als in 2019 was de favoriete auto van de Belgische bedrijven in 2020 de Mercedes-Benz A-Klasse. 6.341 eenheden werden vorig jaar geregistreerd, tegenover 5.497 voor de Volvo XC40 en 5.295 voor de Skoda Octavia. TOTAL is de partner van deze prijs. Stefaan De Ganck, Directeur Mobiliteit & Nieuwe Energieën bij TOTAL, overhandigde het aan Pierre-Emmanuel Chartier, CEO en Gedelegeerd Bestuurder van Mercedes-Benz België Luxemburg.

Best Selling Car

Het is de kampioen van alle categorieën, de kampioen der kampioenen: de Citroën C3 was de favoriete auto van de Belgen in 2020. Niet minder dan 10.420 werden er geregistreerd. De Fiat 500 (9.110) werd tweede, terwijl de Volkswagen Golf (8.937) op plaats drie eindigde. Carglass was de partner van deze prijs. Koen Bekkers, Head of Sales bij Carglass, overhandigde de prijs aan Damien Martin-Cocher, CEO van Citroën Belux.

#Auto #Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine