Blauwe diesel: wat is dat?

In  het Nederlandse Alkmaar is op 8 november een Blauwe Diesel pomp van Tamoil in gebruik genomen. Het is de eerste van zijn soort in Noord-Holland. Maar wat is dat nu juist, Blauwe Diesel?

Fossielvrij

Blauwe Diesel B100 is een HVO, een Hydrotreated Vegetable Oil, die volledig wordt geproduceerd uit hernieuwbare en duurzame grondstoffen. Zo is deze diesel geheel fossielvrij en emissiearm. Blauwe Diesel wordt gemaakt van afval- en reststoffen. De grondstoffen gaan daarom niet ten koste van de voedselketen, maar hebben altijd eerst een voedseldoel gediend.

Daarnaast reduceert Blauwe Diesel B100 de CO2-uitstoot met maar liefst 89% ten opzichte van gewone diesel. Leuk om te weten is dat Blauwe Diesel ook werkelijk blauw van kleur is. Blauwe Diesel B100 voldoet aan de brandstofnormeringen ASTM D975 en EN 15940. Bovendien is het product ook ISCC-EU gecertificeerd.

Tamoil is niet aanwezig in België maar we doen een navraag bij de brandstoffenleveranciers die wel bij ons actief zijn. U leest het vervolg binnenkort hier!

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto